31. 10. 2016 - 22:03
Diler droge zaustavio Ronalda na Marakani! Sudbina se...
907
Shares
Diler droge zaustavio Ronalda na Marakani! Sudbina se nevjerovatno poigrala s njim!

Diler droge zaustavio Ronalda na Marakani! Sudbina se nevjerovatno poigrala s njim!

31. 10. 2016 - 22:03
0
Shares

Crvena zvezda je na današnji dan prije tačno 20 godina igrala čuvenu utakmicu protiv Barcelone na "Marakani" u okviru Kupa pobjednika Kupova. Navijači Zvezde su bili u euforiji i mnogi su vjerovali da bi crveno-beli mogli napraviti čudo protiv jedne od najmoćnijih ekipa tog vremena, koju je predvodio Brazilac Ronaldo.

Poslije dobrih partija crveno-bijelih protiv Hartsa i naročito Kaiserslauterna, euforija je zavladala na "Marakani" pred duel s velikom Barcom. Krcata "Marakana" i koreografija preko sve četiri tribine dočekala je Katalonce u 3. kolu, ali i motivisani fudbaleri Zvezde.

Crveno-beli su poveli u 47. minutu golom Zorana Jovičića, koji je sjajno reagovao u kaznenom prostoru poslije jednog centaršuta i zapalio "Marakanu". Ipak, euforiju je samo minut kasnije spustio Giovani Silva koji je izjednačio i postavio konačan rezultat.

Zvezda je u revanšu dvije sedmice ranije poražena s 3:1, iako je povela na "Nou Campu" golom Bratislava Živkovića.

Najbolji napadač tog vremena Ronaldo, bio je najveća opasnost po gol Zvezde, ali je desni bek Zvezde Predrag Stanković odigrao vjerovatno utakmicu karijere i potpuno zaustavio popularnog Zubu. Bila je to jedna od njegovih partija u karijeri i po tome je ostao poznat među navijačima Zvezde.

predrag
Sudbina se nevjerovatno poigrala sa Stankovićem nekoliko godina kasnije, kada je poslije upliva u kriminalne vode uhapšen zbog šverca kokaina. Bivši igrač Zvezde je sa svojim ”saradnicima” pokušao prošvercati 950 kilograma kokaina. Uhapšen je u februaru 2009. godine u akciji španske policije pod imenom ”Ciklon”. Sa svojim saradnicima je dopremao kontejnere s drogom iz Argentine. Osuđen je na devet godina zatvora, piše "Telegraf".

Učitaj još novosti