30. 10. 2016 - 10:44
On je najveća greška Liverpoola svih vremena
907
Shares
On je najveća greška Liverpoola svih vremena

DELE ALLI

On je najveća greška Liverpoola svih vremena

N1 BiH
30. 10. 2016 - 10:44
0
Shares

Malo je danas klubova koji su u proteklim godinama imali toliko loših procjena prilikom dovođenja i prodaje igrača kao što je to bio Liverpool.

Engleski gigant decenijama je bez titule u domaćem prvenstvu, a generacije vrlo dobrih fudbalera na Anfield ipak nisu uspjeli donijeti toliko željeni trofej. I veliki Steven Gerrad napustio je svoj klub bez titule prvaka Engleske, a utisak je da uz tako golem broj katastrofalnih procjena, scenario i nije mogao biti drukčiji.

Premda su čelnici kluba ne tako davno na igrače trošili desetine miliona funti, neki su se prema nesrazmjeru kvaliteta i uloženog novca, ipak uspjeli izdvojiiti. Andy Caroll je, recimo, iz Newcastle Uniteda doveden da bi bio lider, a otišao je nakon mršavih desetak golova, baš kao i Christian Benteke koji je došao iz Aston Ville, a završio u Crystal Palaceu prije koji mjesec.

No, oba fudbalera su Liverpoolu vratila barem dio uloženog novca jer su i njihovi izlazni transferi bili veliki. Može se tako reći da su Redsi djelimično ispravili grešku, ali jednu, mnogo veću, vjerovatno neće uspjeti ''skinuti s leđa''. O čemu je riječ?

Da, najbolji mladi fudbaler Engleske i jedna od najvećih nada svjetskog fudbala Dele Alli, veliki je navijač Liverpoola i u prošlosti je mogao biti laka meta, ali na Anfiledu su mislili drukčije. Nisu ga željeli, završio je u Tottenhamu, a danas je standardan član engleske fudbalske vrste premda još uvijek dvadesetogodišnjak.

Stručnjaci smatraju da bi se ovaj veznjak danas savršeno uklopio u sistem Jurgena Kloppa, ali ako bi Nijemac odlučio da ga dovede, vjerovatno bi mu za taj luksuz trebalo nekoliko desetina miliona funti jer svi znaju kako Pijetlovi prodaju. Ovako, ostaje tužan pogled u ne tako daleku prošlost i slijepilo Kloppovih prethodnika koji nisu vidjeli talent tamo gdje ga ima u izobilju. Ko zna, možda je baš Ali sljedeća velika meta Liverpoola. Ovaj put, novac zasigurno ne bi bio bačen u vodu.

Učitaj još novosti