21. 09. 2016 - 21:30
Trenutak kada je stari fudbalski vuk prigrabrio Ronalda prije svih
907
Shares
Trenutak kada je stari fudbalski vuk prigrabrio Ronalda prije svih

SIR ALEX FERGUSON

Trenutak kada je stari fudbalski vuk prigrabrio Ronalda prije svih

21. 09. 2016 - 21:30
0
Shares

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera svih vremena. Najveća uzdanica svih vremena u prebogatoj karijeri osvojio je skoro sve što jedan fudbaler može osvojiti.

Kruna briljantne karijere bila je titula evropskog prvaka u dresu Portugala proteklog ljeta, a malo ljudi zna kako je ustvari ''nastao'' igrač koji je obilježio proteklih desetak godina na Starom kontinentu.

Svoj profesionalni put, on je započeo u lisabonskom Sportingu, a nije bilo teško pretpostaviti da je pred tada simpatičnim mladićem, velika karijera.

Legendarnu priču o ''otkriću'' brzonogog ofanzivca u svojoj knjizi je napisao Alex Ferguson, bivši menadžer Manchester Uniteda. On je u nekoliko navrata u svojoj knjizi Ronalda opisao kao ''stvarno dobrog momka'', a u jednom dijelu govori o načinu na koji je Ronaldo doveden na Otok, piše N1.

Sporting i United imali su, naime, kvalitetnu dugogodišnju saradnju koja je podrazumijevala razmjene trenerskog osoblja, što je dakako olakšalo kompletan posao. Real Madrid već tada se raspitivao za Ronaldovo zdravlje, ali nakon jedne prijateljske utakmice u Lisabonu, zauvijek je promijenjena fudbalska historija.

Sir Alex je kao stari fudbalski vuk, vidio ''s kim ima posla'' i već nakon kraja meča u tunelu stadiona, praktično dogovorio posao svog života. Prisjetio se u knjizi i načina na koji je Ronaldo smiješnim pravio Unitedove defanzivce tog vremena.

Kupili su ga za devet miliona funti bez bonusa, a ostalo je historija. Danas je jedan od najvećih, njegove noge nemaju cijenu, a u Unitedu ga i pored svega, i dalje smatraju ''svojim''. Opravdano.

Učitaj još novosti