17. 06. 2016 - 15:38
Luka je Hrvatsku odveo na tron Europe, Kiraly sa 40 godina...
907
Shares
Luka je Hrvatsku odveo na tron Europe, Kiraly sa 40 godina najbolji golman prvenstva

ŠTA BI BILO, KAD BI BILO

Luka je Hrvatsku odveo na tron Europe, Kiraly sa 40 godina najbolji golman prvenstva

Faris DŽAFEROVIĆ
17. 06. 2016 - 15:38
0
Shares

Euro je u najblažem smislu zavladao svijetom, na osnovu toga došao sam na ideju, neki će podržati a neki osuditi, međutim nakon prvog kola se da naslutiti k'o će kako odigrati do kraja prvenstva, sasvim sigurno ima dosta iznenađnenja, te će nam ovaj Euro dati nekoliko otkrića.

Rasplet do kraja prvenstva bi nam na tron mogao postaviti Hrvate, dok bi domaćini moglidoći do visoke druge pozicije, ali Mađari koji su zaista iznenađene prvenstva bi lahko mogli do treće pozicije, i tako bi jedna od selekcija koja je prva prihvatila i promovirala nogomet mogla doći do medalje.

Međutim vratimo se prvo na grupe, stanje u grupama bi se moglo odvijati ovako:

Grupa A
1.Francuska 
2.Švicarska 
3.Albanija

Grupa B
1.Vels
2.Engleska
3.Slovačka

Grupa C
1.Njemačka
2.Poljska
3.Sjeverna Irska

Grupa D
1.Hrvatska 
2.Španija
3.Turska

Grupa E
1.Italija
2.Švedska 
3.Belgija

Grupa F
1.Mađarska
2.Portugal 
3.Island

Velika otkrića turnira bi mogli biti Island, Sjeverna Irska i Albanija, uz već pomenutu Mađarsku. Standardno do završnice bi trebali Francuska, Engleska, Njemačka, Italija i Hrvatska.

Osmina finala bi nam trebala donijeti nekoliko odličnih utakmica, kao što su dueli Gordog Albiona protiv Ronalda i njegovih ratnika, te meč Furije i Azzura, koji su sada po mišljenju mnogih već u finalu, ali mislim da kapacitetom to neće moći izdržati.

Osmina Finala
Poljska vs Švicarska 
Vels vs Albanija 
Hrvatska vs Slovačka 
Francuska vs Turska 
Njemačka vs Island 
Mađarska vs Švedska 
Italija vs Španija 
Engleska vs Portugal

Već u fazi osmine finala će otpasti neki koji su prije Eura bili favoriti za osvajanje ovog takmičenja, tu se posebo ističu reprezentacije iz već pomenutih duela, odnosno Španija i Portugal, dok će Mađari vrlo vjerovatno Zlatanu pokazati put sa Eura.

Hrvate bi žrijeb mogao pomilovati, pa bi tako u Četvrtfinalu trebali na megdan Poljacima, dok bi Mađari opet mogli do iznenađenja jer im dolazi Vels čije bi igrače do te faze već mgao savladati umor, jer većina igrača igra u Premiershipu gdje je tempo tokom sezone zaista žestok. Novi dueli velikana bi mogli obilježiti četvrtfinale i sigurno je ako dođe do ovoga da ćemo gledati velike sudare divova, Švabe napadaju na Italijane, dok Gordi Albion snage odmjerava sa Pijetlovima.


Četvrtfinale
Poljska vs Hrvatska 
Vels vs Mađarska 
Njemačka vs Italia 
Francuska vs Engleska

Italijani i Francuzi bi mogli imati sreće, dok bi Hrvati trebali rutinski slaviti protiv Poljaka, a Mađari bi kako sam i napisao trebali doći do iznenađenja.

Polufinale
Mađarska vs Hrvatska
Italija vs Francuska

Novi duel divova, Payet i Pogba razvaljuju odbranu Azzura i tako stižu do finala, tako reći ''svoji na svome'', a Mađarsku sjajni Kovačić, Modrić i Rakitić svojim bravurama zaustavljaju u polufinalu.

Treće mjesto
Italija vs Mađarska

Utakmicu za treće mjesto obilježava mnogo kartona, ali na penale na kraju slave Mađari koji tako dolaze do svoje prve medalje na Euru.

Finale
Hrvatska vs Francuska

Ljepoticu ovog Eura igraju Hrvati i Francuzi, Vatreni bi trebali imati malo više sreće, te bi u produžecima trebali slaviti pobjedu, i tako Pijetlove ostaviti bez ostvarenja sna, da trofej dignu u centru Francuske, pred svojim navijačima.


Prvo mjesto Hrvatska
Drugo mjesto Francuska 
Treće mjesto Mađarska


Za najboljeg igrača, strijelca i golmana bi trebali biti izabrani, igrači iz ove tri selekcije.

Dimitri Payet iz Francuske bi mogao do prvog mjesta na listi strijelac jer već u dvije utakmice ima postignuta dva gola, a i glavni je kotač svoje repreznentacije.

Do statusa najboljeg golmana bi mogao Gabor Kiraly koji je Mađarsku spašavao iz faze u fazu, sa svojim maestralnim odbranama.

A ''prva violina'' turnira bi mogao biti hrvatski maestralni veznjak Luka Modrić, koji je na turniru pokazao sve svoje umijeće, i veliko fudbalsko znanje, te Vatrene doveo na tron Europe, i time pokazao Šukeru da postoji i veći od njega.

Mišljenje je mišljenje, dovoljno znanja i poznavanja ove igre, kao i većine momčadi koje nastupaju na Euru mi daje zapravo, da sove mišljenje iznesem vama, opet ponavljam neki će se složiti ali neki neće, koliko sam upravu odnosno nisam ostaje da vidimo.

Faris DŽAFEROVIĆ

Učitaj još novosti