13. 06. 2016 - 13:39
Najveće tragedije koje su pogodile igrače za vrijeme velikih...
907
Shares
Najveće tragedije koje su pogodile igrače za vrijeme velikih utakmica

NAKON SMRTI UZEIRA SRNE

Najveće tragedije koje su pogodile igrače za vrijeme velikih utakmica

Dino PAJO (Sport.ba)
13. 06. 2016 - 13:39
0
Shares

Piše: Dino PAJO (Sport.ba)

Nakon što je kapitenu reprezentacije Hrvatske Dariju Srni preminuo otac za vrijeme herojskog nastupa protiv Turske u okviru Evropskog prvenstva u Francuskoj, naš portal je odlučio napraviti tekst vezan za slične događaje koji su pogodili sportiste za vrijeme velikih takmičenja.

Darijo Srna:

Krenimo redom. Prvi na listi je fudbaler Hrvatske Darijo Srna. Srna je odigrao zapaženu ulogu u velikoj pobjedi reprezentacije Hrvatske nad Turskom u prvom kolu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Srna je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču, ali je nakon meča saznao najgoru moguću vijest. Njegov otac Uzeir Srna, koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, je jučer preminuo nakon duge i teške bolesti. Srna je napustio kamp reprezentacije i vratio se u Hrvatsku, i nije poznato da li će se vraćati na Evropsko prvenstvo.

uzeir-srna

Serey Die:

Odlični reprezentativac Obale Slonovače Serey Die se suočio sa velikom tragedijom za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. Neposredno prije meča protiv Kolumbije, Die je dobio informaciju da je preminuo njegov otac, ali je Die u suzama istrčao na teren. Prilikom intoniranja himne Obale Slonovače, Serey Die je lio suze, a ta scena je ostala zapamćena kao jedna od najemotivnijih u historiji fudbala.

serey-die

Novak Đoković:

Najbolji teniser svijeta i aktuelni broj jedan na ATP listi Novak Đoković se suočio sa tužnom viješću za vrijeme nastupa na Masters turniru u Monte Carlu 2012. godine. Đoković je neposredno prije početka meča trećeg kola protiv Alexandra Dolgopolova saznao da je njegov deda Vladimir umro. Taj meč je Đoković odigrao pod posebnim emocijama, a napustio je teren u velikim suzama.

dokovic

John Obi Mikel:

Jedan od najboljih veznih fudbalera Chelseaja u posljednjih desetak godina John Obi Mikel se suočio sa velikim problemom na samom startu sezone 2011/2012. Tek što je sezona započela, Chelsea je igrao drugo kolo engleske Premier lige, a John Obi Mikel je saznao da mu je otac kidnapovan. Sve se dogodilo u glavnom gradu Nigerije Lagosu.

obi-mikel-dad

Carlos Tevez:

Jedan od najboljih napadača u svjetskom fudbalu u proteklom periodu Carlos Tevez je također imao neprijatnih situacija za vrijeme fudbalskih obaveza. Tako je kao član Juventusa Carlos Tevez dobio tužnu vijest da je njegov otac Segundo Tevez kidnapovan od strane argentinskih kartela. Porodica Carlosa Teveza je bila u situaciji da mora isplatiti 400.000 pezosa, ili će njegov otac Segundo biti ubijen. To se desilo neposredno prije utakmice prvog kola Serije A 2014. godine.

tevez-crying

Santiago Canizares:

Jedan od najemotivnijih trenutaka u historiji fudbala se desio 2001. godine. Na rasporedu je bilo finale Lige šampiona između Valencije i Bayerna, a legendarni golman Valencije Santiago Canizares je na poluvremenu utakmice Na kraju utakmice, Canizares nije mogao sakriti suze, a tada je na scenu stupio veliki Oliver Kahn, golman protivničke ekipe Bayerna iz Munchena, kada je zagrlio svog rivala golmana i rekao mu:  "Nemoj da plačeš, tvoja majka te sada gleda i ponosna je što je rodila tako velikog golmana“.

canizares

Hulk:

Čim je obavio historijski transfer u Zenit iz St. Petersburga, robusni brazilski napadač Hulk se suočio sa velikim problemom. Naime, njegova sestra Angelica Viera je oteta u brazilskom gradu Sao Paolu, a Hulk je morao isplatiti veliki novčani iznos kako bi vratio nazad svoju sestru.

hulk-sister

Javier Zanetti:

I za kraj, jedna od najemotivnijih scena u historiji fudbala, a autor je jedan od najlegendarnijih fudbalera koji su ikada koračali fudbalskim terenima Argentinac Javier Zanetti. Legenda Intera se suočila sa velikom tragedijom za vrijeme utakmice između Intera i Palerma u okviru finala Kupa Italije. Tada je Zanetti na kraju utakmice dobio vijest o smrti njegove majke, a prije toga je dobio poruku koju nije pročitao na vrijeme. U poruci je pisalo:

„Tako sam sretna zbog tebe, volim te sine moj“, napisala je majka, no kada je Javier Zanetti dobio poruku, njegova majka više nije bila živa.

zanetti

Učitaj još novosti