26. 02. 2023 - 08:43
NESTVARNE SCENE: Izbacivač zahvaljujući borilačkim vještinama...
907
Shares
NESTVARNE SCENE: Izbacivač zahvaljujući borilačkim vještinama spasio desetine života

NESTVARNE SCENE: Izbacivač zahvaljujući borilačkim vještinama spasio desetine života

26. 02. 2023 - 08:43
0
Shares

Izbacivač u noćnom klubu u Nigeriji uspio je zahvaljujući poznavanju borilačkih vještina spasiti desetine života jer je zaustavio čovjeka koji je puškom ušetao u bar.


Izbacivač u noćnom klubu imena Harrison pravi je junak u Nigeriji. On je uspio spasiti brojne živote nakon što je zaustavio čovjeka s puškom koji je ušao u klub u svom planiranom krvavom piru.

Napadač je ušao u klub držeći u rukama pušku AK47. Krenuo je u krvavi pir kojeg je planirao, no srećom nije zapucao odmah, pa je zaustavljen u svom pohodu.

Izbacivač imena Harrison odlučio je reagovati kada je vidio da ovaj čovjek nosi pušku. Hrabro je krenuo na napadača i iskoristio je poznavanje borilačkih vještina da bi ga zaustavio.

Harrison je čovjek koji je učitelj Krav Mage. Pored trenerskog posla radi kao i izbacivač u ovom noćnom klubu i pokazao je da zaslužjje svaki cent koji je zaradio.

"Ovo je Harrrison - čovjek kojeg je Bog poslao da spasi brojne živote u Swift Baru u gradu Enugu. Harrison je radio kada je u klub ušetao napadač držeći AK47. Želio je ubiti što je više moguće ljudi, ali je Harrison svima spasio živote", navode nigerijski mediji.

Prava je sreća da je ovaj momak poznavao borilačke sportove. Uspio je spasiti brojne živote jer je napadač došao s ciljem da napravi potpuni haos u klubu.

Krav Maga je borilački sport kojeg je razvila izraelska vojska i policija. Fokusiran je na odbranu na ulici i koriste se tehnike za brzu i efektivnu zaštitu od napadača.

Koriste se različite tehnike koje uključuju udarce laktovima, koljenima, razna gušenja kojima se ugrožena osoba može zaštiti od napadača.

Danas se ova tehnika koristi širom svijeta. Očigledno je veoma isplativo trenirati je, a dosta je i civila koji je koriste.

Borilački sportovi znaju itekako pomoći u teškim situacijama, ali svakako bi trebalo izbjegavati.

Učitaj još novosti