18. 01. 2016 - 12:07
Neće se ponoviti Švedska 2002.: Hrvati ispali u prvom krugu,...
907
Shares
Neće se ponoviti Švedska 2002.: Hrvati ispali u prvom krugu, igrači se posvađali

PRAVA NOĆNA MORA

Neće se ponoviti Švedska 2002.: Hrvati ispali u prvom krugu, igrači se posvađali

Predrag Žukina (Sportske novosti)
18. 01. 2016 - 12:07
0
Shares

Naši su rukometaši predvođeni izbornikom Josipom Ćosom Milkovićem igrali u skupini D u Jönköpingu zametenom snijegom protiv Srbije, tada još pod imenom SR Jugoslavija, i protiv Njemačke i Francuske. Najprije su im Srbi očitali lekciju pobjedom 34-22, zatim Nijemci 26-21, a nakon toga i Francuzi (29-27). U momčadi su se tijekom i nakon prvenstva posvađali stariji i mlađi igrači, potop je bio potpun i reprezentacija se samo nakon tri utakmice oprostila od turnira i otputovala doma. Bila je to prava noćna mora, nakon koje je izbornik odstupio zbog posljednjeg, 12. mjesta na prvenstvu, koje je, logično, okarakterizirano totalnom katastrofom.

Nakon što su naši u Katowicama pobijedili Bjelorusiju i izgubili od Norveške, istinska sličnost sa Švedskom 2002. ne postoji, no nije samo hladna zima koja vlada sada u Poljskoj ta koja me je ubacila u vremeplov i vratila nešto više od jedne decenije u prošlost. Već samo zbog te uvodne pobjede na otvaranju EP-a naši rukometaši ne mogu ponoviti tako loš nastup kakav se dogodio 2002., no, ipak se može ponoviti scenarij kao tada u Švedskoj. Naša reprezentacija došla je u situaciju da ispadne već nakon prvog kruga, već nakon samo tri utakmice, a to se našem najtrofejnijem sportu zadnji put dogodilo upravo tada u Švedskoj. I ne samo to, otad je Hrvatska na svakom velikom natjecanju u pravilu odlazila daleko i bila u krugu momčadi koje su odlučivale o odličjima.

A u slučaju pobjede Bjelorusa nad Norveškom i poraza Hrvatske od Islanda dogodit će se - klasična katastrofa!

Ipak, treba ostat pribran i optimističan jer samo takav stav kod naših igrača može donijeti i sasvim drugačiji rasplet. Pobijede li Bjelorusi Norvežane, a pobjedom nad Islandom pokazali su da mogu, te pobijede li naši Island, naravno, zaigraju li puno bolje, a vjerujemo da mogu, još uvijek mogu prenijeti maksimalna četiri boda u drugi krug i ravnopravno ući u borbu za polufinale.

I zato treba dići glave i vjerovati da Duvnjak i suigrači tako nešto mogu ostvariti. Neće se ponoviti Švedska i 2002!

Učitaj još novosti