26. 09. 2015 - 10:40
Rosbergu pole position u Japanu, strašna nesreća Kvyata
907
Shares
Rosbergu pole position u Japanu, strašna nesreća Kvyata

Formula 1

Rosbergu pole position u Japanu, strašna nesreća Kvyata

26. 09. 2015 - 10:40
0
Shares

Nico Rosberg došao je do svog drugog pole positiona ove sezone nakon što je u prvom brzom krugu posljednje kvalifikacijske runde bio brži od svog timskog kolege za manje od jedne desetinke sekunde. 

Prije nego su vozači ušli u onaj drugi brzi krug – Daniil Kvyat je napravio pogrešku što je rezultiralo zastrašujućim prevrtanjem njegovog Red Bulla. Srećom, Kvyat se odmah javio na team-radio i za njega nije bilo posljedica.

Williamsov Valtteri Bottas u tom je prvom pokušaju odvozio treće najbolje vrijeme, ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju. 

Felipe Massa je napraivo pogrešku u posljednjem dijelu kruga u šikani i završio je tek na petom mjestu, ispred drugog Ferrarija – Kimija Raikkonena, koji se žalio na previše podupravljanja.

Daniel Ricciardo i Romain Grosjean su jedini preostali vozači koji su postavili vrijeme, zauzevši tako sedmu i osmu poziciju, dok su bez vremena ostali Sergio Perez i Daniil Kvyat.

Nico Hulkenberg, Carlos Sainz i Pastor Maldonado nisu uspjeli ući u posljednju kvalifikacijsku rundu nakon dobre bitke u drugoj rundi. 14. poziciju ostvario je Fernando Alonso koji je odmah nakon odvoženog kruga javio ekipi na team radio da ne može napraviti ništa bolje od ovog, na što su mu iz McLarena odgovorili da je vozio prilično spektakularno. 

Max Verstappen nije ostvario vrijeme jer je još u prvoj kvalifikacijskoj rundi imao probleme s bolidom i morao se zaustaviti na stazi.

To njegovo zaustavljanje prouzrokovalo je žutu zastavu koja je onemogućila Jensonu Buttonu da popravi svoje vrijeme pa je Button ostao na 16. poziciji.

Učitaj još novosti