02. 07. 2024 - 20:30
TURSKI NOVINAR OTKRIO: Plata koju Hajduk nudi Džeki je "sa...
907
Shares
 TURSKI NOVINAR OTKRIO:  Plata koju Hajduk nudi Džeki je

TURSKI NOVINAR OTKRIO: Plata koju Hajduk nudi Džeki je "sa druge planete" za naš region

02. 07. 2024 - 20:30
0
Shares

Džeko je trenutno u Fenerbahceu, ima 38 godina i lagano je na zalasku blistave i bogate karijere. Jedna od vodećih sprotskih priča u regionalnom sportu je eventualni dolazak Edina Džeke u Hajduk o čemu se sve više piše i nije tajna da bi ga rado vidjeli na Poljudu navijači Hajduka.

Džeko je trenutno u Fenerbahceu, ima 38 godina i lagano je na zalasku blistave i bogate karijere.

Istina, Dijamant je još uvijek fizički spreman i sigurno može odigrati još koju sezonu na jednom zavidnom nivou.

Pored interesa Hajduka tu je i interes klubova iz Saudijske Arabije, a postoji i opcija potencijalnog ostanka u Fenerbahceu.

Kada je u pitanju dolazak u Hajduk mnogi se pitaju kako bi to izgledalo sa finansijske strane i da li bi Hajduk to mogao pokriti? Odakle novac Splićanima?Turski mediji su danas otkrili i koliku platu Hajduk nudi kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tačnije, poznati turski novinar Yabiz Sabuncuoglu rekao je nešto više o detaljima mogućeg dogovora Džeke i splitskog kluba.

"Oni klubovi koji žele Džeku, moraju se makar približiti iznosu Džekine godišnje plate u Feneru", rekao je Sabuncuoglu.

Podsjetimo, Džeko godišnje u Fenerbahceu zarađuje 4.200.000 eura odnosno 350.000 eura mjesečno.

"Hajduk se toj brojci ne može približiti, njihova zvanična ponuda iznosi polovinu od tog iznosa", otkrio je Sabuncuoglu.Ako je vjerovatni poznatom turskom novinaru, hajduk Džeki nudi dva miliona eura godišnje, ali to bi svakako bio rekord u hrvatskom fudbalu, a obzirom da je priča sve aktuelnija, čini se da Hajduk ima spreman novac.

Sa pomenutom platom, Džeko bi bio najplaćeniji u HNL-u. Zarađivao bi više od Marka Livaje, Brune Petkovića, Marka Pjace…

Da li će Džeko zaista karijeru nastaviti u Hajduku saznat ćemo ovo ljeto, a sigurno da bi to bila jedna od najzanimljivijih fudbalskih priča u regiji posljednjih nekoliko godina.

Učitaj još novosti