30. 06. 2024 - 13:08
ANCELOTTI U PROBLEMU: ‘Džaba Mbappe i sva pojačanja’, Madrid...
907
Shares
ANCELOTTI U PROBLEMU: ‘Džaba Mbappe i sva pojačanja’, Madrid napušta zvijezda ključna za svlačionicu Reala?!

ANCELOTTI U PROBLEMU: ‘Džaba Mbappe i sva pojačanja’, Madrid napušta zvijezda ključna za svlačionicu Reala?!

30. 06. 2024 - 13:08
0
Shares

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti naredne će sezone na raspolaganju imati zaista jednu izuzetno moćnu ekipu Real Madrida.

Uveliko je poznato da u Madrid stižu novi napadači, Kylian Mbappe i Endrick, a tako je jasno da će veliki Ancelotti komandovati pravim “svemirskim brodom”.

Međutim, jasno je i to da će u Realu biti nekih bolnih odlazaka. Proteklih dana su ‘Kraljevski klub’ napustili Nacho i Joselu, ali tek sada stiže istinski i poprilično nenadoknadiv gubitak za ‘Don Carla’.

Naime, španski mediji su se raspisali o tome da Lucas Vasquez pakuje kofere. Ovaj 32-godišnjak je od sutra slobodan nogometaš i planira karijeru nastaviti dalje od prijestolnice Španije.

Vasquez je u redove Reala stigao davne 2007. godine iz Urala, da bi zatim stigle posudbe u Castillu i Espanyol. Od 2015. godine je konstantno član prve momčadi madridskog giganta i izrastao je u veliku legendu ‘Kraljeva’.

Desni krilni nogometaš znao je itekako biti heroj u mnogim utakmicama, no posebno je Ancelottiju bio klučan za atmosferu u svlačionici tima. Stoga, njegov odlazak će biti težak udarac za velikana sa Santiago Bernabeu stadiona.

Učitaj još novosti