30. 06. 2024 - 14:02
OPAAA: Luka Modrić od danas više nije član Real Madrida, tek...
907
Shares
OPAAA: Luka Modrić od danas više nije član Real Madrida, tek slijedi najiščekivaniji potpis!

OPAAA: Luka Modrić od danas više nije član Real Madrida, tek slijedi najiščekivaniji potpis!

30. 06. 2024 - 14:02
0
Shares

Formalno gledano Luka Modrić je od danas slobodan igrač te besplatno može potpisati za klub koji želi. Potpis koji se iščekuje već duži period lebdi u zraku i preostalo je sačekati da sleti na papir.

Posljednjim danom juna nekolicini igrača Reala je istekao ugovor. Među njima je i Luka Modrić, sjajni Hrvat koji dres Los Blancosa nosi još od 2012. godine pa se s nestrpljenjem čeka njegov naredni potpis, piše sportsport.ba.

Osim Modriću ugovori su još istekli Toniju Kroosu, Lucasu Vazquezu i Kepi Arrizabalaga, ali definitvno najveće pitanje je šta će biti s osvajačem Zlatne lopte godine pošto se radi o klupskoj legendi.

Tokom zime kapiten Vatrenih je bio na korak od odlaska iz fudbalske Bijele kuće, spominjao se transfer u Inter Miami, Saudijsku Arabiju, dok se proljetos spominjala i mogućnost povratka u Dinamo.

Također 38-godišnji veznjak je završio na marginama i u samom timu pošto ga je Carlo Ancelotti uglavnom koristio u završnicama utakmica, barem onih najvažnijih.

Ukoliko se na slabu minutažu dodaju i godine uveliko se špekulisalo da Modrić broji svoje posljednje sedmice u Realu pa i nije čudo zašto se njegov naredni potpis može okarakterisati kao najiščekivaniji u bogatoj karijeri legendarnog veznjaka.

Profesionalnim ponašanjem na treninzima te odličnim učinkom s ulogom jokera s klupe Modrić je uspio sebi osigurati novo jednogodišnje produženje ugovora s Kraljevima.

Od danas, odnosno od 30. juna Modrić i zvanično više nije član Reala, ali gotovo sigurno će u narednim sedmicama, a možda i danima staviti paraf na novi ugovor s aktuelnim prvakom Evrope.

Hrvat je posljednjih sedmica bio okupiran reprezentativnim obavezama, tačnije nastupom na Evropskom prvenstvu gdje su Vatreni svoj put okončali već u grupnoj fazi.

Koban je bio gol protiv Italije u 97. minuti. Modrić je tom prilikom osjetio koliko je zapravo fudbal okrutna igra, to je i sam spominjao u izjavama poslije utakmice.

Ali za tugovanje i žaljenje nema se previše vremena. Iskusni fudbaler će sada na odmor nekoliko sedmica i punjenje baterija za novu sezonu u dresu Reala, čak 13. u karijeri.

I prošlog ljeta se Hrvat nalazio u sličnoj situaciji i tada je igrao s reprezentacijom na završnom turniru Lige nacija, ali je produženje došlo prije nego što mu je formalno istekao ugovor.

Kada su u pitanju preostali igrači kojim je istekao ugovor Kroosa više nećemo gledati u dresu Reala, ali i generalno fudbalu pošto se od oprašta po okončanju nastupa na Euru sa Njemačkom.

Vazquz ima isti status kao i Modrić te je planiran i njegov potpis novog ugovora uoči starta priprema, dok se Kepa vraća u Chelsea, ali ostaje otvorena mogućonost povratka u slučaju da Andriy Lunin napusti tim.

Učitaj još novosti