28. 06. 2024 - 20:36
DANAS ODRŽAO PRVI TRENING: Gattuso je tek danas shvatio gdje...
907
Shares
DANAS ODRŽAO PRVI TRENING: Gattuso je tek danas shvatio gdje je došao

DANAS ODRŽAO PRVI TRENING: Gattuso je tek danas shvatio gdje je došao

28. 06. 2024 - 20:36
0
Shares

Malo je potrebno navijačima Hajduka da počnu sanjati, a danas su po ko zna koji put pokazali koliko im zapravo znači bijeli dres splitskog velikana.

Gattuso je dozvolio da kapije za trening budu otvorene. Pola sata prije starta treninga tribina je bila popunjena, dok je gužve bilo i u obližnjim ulicama.

Kada su prvotimci izašli na teren automatski je počela pjesma Torcide. Najvatrenije pristalice Splićana imaju samo jednu želju, potvrđuje to i njihovo skandiranje: "Hoćemo titulu".Gromoglasna podrška nije mogla proteći ni bez pirotehnike, a odlično navijanje nije omelo Gattusa i njegove izabranike koji su bili maksimalno fokusirani.

Radio je Talijan u klubovima koji inače imaju vatrene navijače poput Napolija i Marseillea, ali teško da je ikada igdje doživio scene kao danas na pomoćnom terenu Poljuda.Inače, otvoreni trening se održavao u jeku velike vijesti o Edinu Džeki koju je objavio poznati i uglavnom pouzdani talijanski insajder, Nicolo Schira.

Schira piše da je Džeko sve bliže Hajduku te da su mu Splićani pripremili jednogodišnji ugovor. Istovremeno je Sarajlija rekao "da" transferu na Poljud.Džeko je ugovorom vezan za Fenerbahče i sada je na Splićanima da pokušaju pronaći dogovor sa velikanom iz Istanbula, ali sve sluti na izvjesnu realizaciju transfera.

Hajduk u svojim redovima ima niz zvučnih imena kao što su Ivan Perišić i Marko Livaja te bi dolazak Džeke definitivno bio šlag na tortu.

Učitaj još novosti