28. 06. 2024 - 18:14
PONOVO NA ČELU FS RS: Zeljković ostaje sve do ljeta 2028....
907
Shares
PONOVO NA ČELU FS RS: Zeljković  ostaje   sve do ljeta 2028. godine

PONOVO NA ČELU FS RS: Zeljković ostaje sve do ljeta 2028. godine

28. 06. 2024 - 18:14
0
Shares

Dosadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković, ostat će na čelu ove organizacije sve do ljeta 2028. godine. Ovo produženje mandata znači da će Zeljković nastaviti da vodi savez kroz narednih nekoliko godina, osiguravajući kontinuitet u vođenju i razvoju fudbala u Republici Srpskoj. Njegovo dosadašnje iskustvo i postignuća na ovoj poziciji očigledno su prepoznati i cijenjeni, što je rezultiralo povjerenjem i podrškom za njegov nastavak rada na ovoj funkciji.

Skupština FS RS dala je, na današnjoj sjednici, jednoglasnu podršku Zeljkoviću za nastavak obavljanja funckije predsjednika.

"Zadovoljni smo današnjim izbornim procesom, sve odluke su donesene jednoglasno. Koristim priliku da se zahvalim delegatima na podršci za izbor za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske za mandatni period 2024 – 2028. Sigurno da je jedna velika privilegija biti na čelu Fudbalskog saveza RS, ali je isto tako i velika odgovornost, da nastavimo sa onim što smo počeli u fudbalu i da pokušamo da pronađemo način kako da pomognemo fudbalu u Republici Srpskoj. Mi smo u prethodnom periodu uradili dosta stvari na tom polju, zbog toga smo i dobili jednoglasnu podršku i nastavićemo da se trudimo i da radimo sve što je u moći Fudbalskog saveza Republike Srpske", rekao je Zeljković novinarima nakon sjednice Skupštine.

Imenovan je novi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji sada ima 11 članova. Ovaj novi sastav Izvršnog odbora predstavlja promjenu u strukturi saveza, s ciljem unapređenja organizacije i donošenja strateških odluka koje će doprinijeti razvoju fudbala u regiji.

"Za period od 2024. do 2028. godine potpredsjednici su su Dragan Banjac i Zoran Deket. Ostali članovi IO FS RS su Nedeljko Ćorić, Mirko Milošević, Miroslav Kršić, Petar Jelić, Mladen Jovićević, Rajko Mičeta, Dragomir Đajić i Mladen Bosančić. Pred nama je zahtjevan i izazovan period, u kojem treba da radimo određene stvari za nastavak razvoja fudbala. Naravno da su neke stvari u zavisnosti od budžeta FS RS. Izglasan je i plan rada za ovu godinu, gdje su prioriteti svi koji su bili u prethodnim godinama. To je, prije svega, razvoj infrastrukture, a onda i direktna pomoć klubovima, u zavisnosti od naše moći."

(nezavisne.novine)

Učitaj još novosti