17. 06. 2024 - 07:52
PIKSI U LOŠEM STANJU NAKON ENGLESKE: Borili su se,ali ipak...
907
Shares
PIKSI U  LOŠEM STANJU NAKON ENGLESKE: Borili su se,ali ipak bez pobjede

PIKSI U LOŠEM STANJU NAKON ENGLESKE: Borili su se,ali ipak bez pobjede

17. 06. 2024 - 07:52
0
Shares

Dragan Stojković veoma je razočaran činjenicom da Srbija nije pobijedila utakmicu protiv Engleske. Smatra da je imao Engleze u šaci.

Shrvan je bio Piksi. Ne može da vjeruje da Srbija barem nije zabila gol i vjeruje da su Orlovi mogli pobijediti.

"Razmišljam kako nismo pobijedili. Došli smo da pobijedimo tu veliku Englesku, taj veliki tim. Frustracija je znak da mi nije svejedno. Nije mi žao, igra je bila hrabra, ali nismo nagrađeni tim golom. Idemo dalje, čekamo drugu šansu", rekao je Piksi i dodaje:"Odigrali smo vrlo hrabro, dominirali smo čitavo drugo poluvrijeme i šteta što nismo nagrađeni. Bilo je dio plana da Tadić ne počne, želio sam ga sa svježim nogama koji će promijeniti igru i koji će biti ključ. Imali smo dovoljno ofanzivnih igrača, odigrali smo veoma kvalitetnu utakmicu. Nemamo čega da se stidimo. To je fudbal, glava gore, analizirat ćemo šta se desilo i ući spremno u drugu utakmicu. Želimo sada pobijediti Sloveniju."

Prezadovoljan je Piksi odgovorom igrača na terenu. Do zadnje minute se nisu predavali."Karakter kod igrača je najbolje. Nisu se predavali. Htjeli smo natjerati Engleze da se brane, uspjeli smo o tome. Malo je falilo da se dođe do tog gola. Stil igre kakav je Srbija pokazala, naši ljudi mogu biti ponosni. Nismo se uplašili, niti pokazali respekt iako govore svi da će oni biti šampioni. Srbija je pokazala da može igrati bilo s kim."Ne može Stojković smiriti emocije.

"Teško mi je palo jer sam znao da imamo moć da ih pobijedimo. Mogli smo mnogo bolje da prođemo. Teško mi pada što će pisati negdje 1:0, ali ovo morate da prihvatite."

"Cilj je i dalje druga faza i učinit ćemo sve da dođemo do nje. To smo i rekli prije dolaska. Imamo još dvije utakmice, Slovenija i Danska. Rezultat ove utakmice neće ništa promijeniti, ali nismo nagrađeni za ono što smo pokazali. Pokazano je veliko srce, veliki karakter. Ovo je stil igre koji želimo da forsiramo. Čestitam momcima na svemu .Meč sa Slovenijom Srbija igra u četvrtak 20. juna od 15 sati u Minhenu, a posljednji meč grupne faze na rasporedu je 25. juna protiv Danske. Lokacija je ista.

Filip Kostić povrijeđen
Srbija je u meču s Engleskom ostala bez važnog kotača u igri. Povrijedio se Filip Kostić.

Lijevi bočni reprezentacije Srbije napustio je teren u 44. minuti susreta. Uplakan je otišao s terena i čini se kako se radi o težoj povredi.

Učitaj još novosti