16. 06. 2024 - 09:45
EMOTIVNA PORUKA ROBERTA PROSINEČKOG: "Na svakom okupljanju,...
907
Shares
EMOTIVNA PORUKA ROBERTA PROSINEČKOG:

EMOTIVNA PORUKA ROBERTA PROSINEČKOG: "Na svakom okupljanju, treningu, meču ćemo misliti na Matiju, on će nas bodriti sa neba"

16. 06. 2024 - 09:45
0
Shares

Matija Šarkić trebalo je da bude prvi izbor selektora ,,sokola“ Roberta Prosinečkog u Ligi nacija koja startuje od septembra.

Nažalost, jutros se dogodila tragedija koja je crnogorski fudbal i sport zavila u crno – dvadeset šestogodišnji golman iznenada je preminuo u Budvi.

"Teško mi je da pričam, teško je reći bilo šta… I dalje sam u nevjerici, i dalje ne mogu da prihvatim da se to zapravo dogodilo, da Matija više nije sa nama… Sjajan momak, ljudska gromada, primjer za sve. Sjajan golman, slobodno mogu reći svjetska klasa i svi smo se radovali mnoštvu njegovih nastupa u budućnosti… Radna etika koja ga je krasila predstavljala je garanciju da će Matija doseći visine koje zaslužuje. Nažalost, sudbina je bila jača od njegove predanosti i posvećenosti poslu kojim se bavio. Matija će za sve nas u reprezentaciji ostati upamćen kao nasmijani div, „dječak“ pun optimizma i pozitivnog duha. Nedostajaće nam na svakom okupljanju, na svakom treningu, na svakoj utakmici koju budemo igrali i uvijek ćemo misliti na njega. Siguran sam da će nas Šarka bodriti sa neba. Moje iskreno saučešće porodici Šarkić. Počivaj u miru dragi Matija", rekao je Prosinečki.

Šarkić je posljednji meč za reprezentaciju odigrao prije 10 dana kada je briljirao u porazu na gostovanju Belgiji (2:0).

Za našu A selekciju odigrao je devet mečeva, a debitovao je kod Faruka Hadžibegića 19. novembra 2019. protiv Bjelorusije.

"Duboko me rastužila vijest o iznenadnom i preranom odlasku primjernog i vrijednog sportiste. Matija je bio izuzetno talentovan golman pred kojim je bila sjajna međunarodna karijera", kazao je Hadžibegić.

"Iskreno saucečšće porodici Šarkić i Fudbalskom savezu Crne Gore", stoji u telegramu saučešća Hadžibegića

Takmičarski debi Šarkić je upisao kod Miodraga Radulovića u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Matijin prerani odlazak me je duboko potresao. Teško se mirim sa bolnom istinom da više nije među nama momak koji je plijenio svim ljudskim kvalitetima. Njegovo vaspitanje, kultura, vedar duh, golmanski kvaliteti, uzor kakav treba da bude sportista – plijenilo je sve koji su ga poznavali. Ostaće upamćene njegove odbrane u nezaboravnim utakmicama sa Holandijom, Turskom, Norveškom dok sam predvodio Crnu Goru. Prevazišao je jezičku barijeru i sa nevjerovatnim ponosom i patriotizmom bio na golu voljene zemlje. Povrede koljena i ramena su usporile njegovu karijeru i učinile da nema više nastupa za nacionalni tim i da ne bude vodeći golman u Premijer ligi. Saučešće porodici, nenadoknadiv gubitak za Crnu Goru i fudbal uopšte", istakao je u telegramu Radulović, prenosi Pobjeda. 

Učitaj još novosti