15. 06. 2024 - 16:19
ŠTA SE DEŠAVA U BARCELONI: Žele da Vitor Roque ostane, ali...
907
Shares
ŠTA SE DEŠAVA U BARCELONI: Žele da Vitor Roque ostane, ali pojavio se drugi problem

ŠTA SE DEŠAVA U BARCELONI: Žele da Vitor Roque ostane, ali pojavio se drugi problem

15. 06. 2024 - 16:19
0
Shares

U januaru ove godine je iz Brazila, tačnije iz Athletico Paranensea na velika vrata u Barcelonu stigao mladi Vitor Roque.

Za 19-godišnjeg brazilskog ofanzivca katalonski velikan iskeširao je 40 miliona eura, no on se nije nametnuo kao nezamjenjiv u početnih 11.

Nastupio je na 16 utakmica u svim takmičenjima, postigao dva gola, a ukupno je na terenu proveo svega 353 minute.Spominjalo se i bilo vrlo realna opcija da već ovog ljeta napusti Barcelonu, no čini se da je promjenom trenera došlo i do promjene njegove situacije.

Kako pišu španski mediji, novi trener Barcelone, Hansi Flick, htio bi da ga zadrži u svojoj ekipi i osloni se na njega u narednoj sezoni.No, pojavio se novi problem. Zbog finansijske situacije u kojoj se nalazi Barcelone, realna je opcija da će ga morati poslati makar na posudbu.

Dakle, Vitor Roque će ostati u redovima Barcelone samo ukoliko to finansije dozvole. AS piše da će u suprotnom Barcelona morati da ga proda ili u najboljem slučaju da ga pošalje na posudbu do kraja sezone.

Do tada će Vitor Roque raditi s privatnim trenerom, ali i sa specijalistom za oporavak kako bi prije početka nove sezone bio u najboljoj mogućoj formi.

Osim toga, Vitor Roque dva puta dnevno trenira u teretani i nema sumnje da će vrlo spreman dočekati početak sezone, samo je pitanje gdje će igrati.

Podsjetimo, ugovor s Barcelonom ima do ljeta 2031. godine, a u ovom momentu je vrlo neizvjesno da li će ga odraditi makar dio.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti