12. 06. 2024 - 18:20
BARIŠIĆ TRAŽEN U ITALIJI: Odbio Hrvatsku da bi igrao za BiH, a...
907
Shares
BARIŠIĆ TRAŽEN U ITALIJI: Odbio Hrvatsku da bi igrao za BiH, a ovog ljeta odlazi za 4 miliona eura

BARIŠIĆ TRAŽEN U ITALIJI: Odbio Hrvatsku da bi igrao za BiH, a ovog ljeta odlazi za 4 miliona eura

12. 06. 2024 - 18:20
0
Shares

Adrian Leon Barišić blizu je najveće transfera u karijeri ovog ljeta.

22-godišnji stoper ove sezone izborio je status prvotimca u švicarskom Baselu, a prema pisanju Gazzette dello Sport, za njega je jako zainteresovano nekoliko talijanskih klubova.Favorit je Empoli, koji se prošle sezone jedva spasio od ispadanja i na kraju imao samo bod više od Frosinonea. Sad pokušava napraviti sve da iduće sezone mirnije osigura dolazak, a jedan od prioriteta je dovođenje 1.92 metra visokog stopera koji je već igrao u Italiji, na posudbi u Frosinoneu. Očekuje se da bi Basel mogao prihvatiti ponudu od oko četiri miliona eura.

Barišić je rođen u Stuttgartu te ima i hrvatsku putovnicu, a time je imao i šansu za igranje u hrvatskoj reprezentaciji. Ipak, u junu prošle godine dobio je poziv od BiH za utakmice protiv Portugala i Luksemburga te ga je prihvatio.

"Nije mi ovo šok. Za ovo se pripremate cijeli život. Ako mi se ukaže prilika, a to je na izborniku jer shvaćam da sam ovdje prvi put, bit ću spreman za utakmicu", poručio je tada Barišić i dodao da je u medijima čitao o svojoj "otmici" koju je izveo Hadžibegić pozvavši ga u reprezentaciju BiH.

"Mislim da ljudi koji su me pratili znaju da sam debitirao u ovom trening-centru za U-18, pa U-19 i U-21 reprezentacije BiH. Za mene nije bilo dvojbe. Ovdje sam proveo lijepe trenutke, upoznao dosta dobrih ljudi. Jednostavno, ja ovdje pripadam", rekao je.

(raport.ba)

Učitaj još novosti