11. 06. 2024 - 23:08
Otvoreno Evropsko rafting prvenstvo: Konjic zasjao u punom sjaju
907
Shares
Otvoreno Evropsko rafting prvenstvo: Konjic zasjao u punom sjaju

Otvoreno Evropsko rafting prvenstvo: Konjic zasjao u punom sjaju

11. 06. 2024 - 23:08
0
Shares

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu svečano je otvoreno večeras, uz veličanstven defile država učesnica i nadahnjujuće govore. Ovaj prestižni događaj, organizovan od strane River Guide rafting kluba uz podršku hotela Garden City Konjic, odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okupio je učesnike iz 12 evropskih zemalja.
Ceremonija je započela svečanim defileom, gdje su se timovi iz 12 zemalja spustili Neretvom pred publikom i visokim zvaničnicima koji su većeras bili u Konjicu. Više od 130 učesnika ponosno je predstavilo svoje zemlje, a Konjic je zasjao u punom sjaju dok su se mještani i gosti divili svečanom prizoru.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, obratio se prisutnima, ističući važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu i zahvalivši svim organizatorima i učesnicima na njihovom trudu.

"S ponosom mogu reći da grad Konjic podržava sve pozitivne priče koje doprinose razvoju našeg Konjica i naše domovine BiH, kakvom smatram i ovo takmičenje. Mi Konjičani volimo reći da smo najbolji u raftingu, neka na ovom takmičenju koje će se nadam se proteći u sportskom duhu, pobjede najbolji", poručio je Ćatić.

Poseban govor održao je i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

"Pored prirodnih bogatstava i gastronomskih specijaliteta, siguran sam da će Konjičanke i Konjičani pokazati svoje širokogrudnost i gostoprimstvo. Čast mi je što otvaram ovakvo veliko takmičenje u posebnom gradu za mene. Ovo je sjajna prilika za promociju grada, sporta i zajedništva", poručio je Nikšić.

Nakon inspirativnih govora, publika je uživala u kulturno-umjetničkom programu, koji je dodatno obogatio svečanu atmosferu otvorenja. Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu traje do 15. juna 2024. godine. Takmičenje obuhvata tri utrke: Slalom utrku, RX utrku i Spust utrku. Posebno se ističu noćne utrke koje će se po prvi put održati na rijeci Neretvi. Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

Više informacija o događaju možete pronaći na našoj web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva.

Učitaj još novosti