10. 06. 2024 - 12:29
BIH NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Lana nije sama, Larisa Cerić i...
907
Shares
BIH NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Lana nije sama, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić na Olimpijskim igrama

BIH NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Lana nije sama, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić na Olimpijskim igrama

10. 06. 2024 - 12:29
0
Shares

Bosnu i Hercegovinu će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati Lana Pudar, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.Osim Evropskog prvenstva u fudbalu u ovoj godini nas očekuje još jedan veliki sportski događaj, a to su Olimpijske igre u Parizu.

Od 26. jula do 11. avgusta najbolji svjetski spotisti i sporistkinje će se boriti za medalje na Olimpijskim igrama, a do prve medalje će pokušati doći i Bosna i Hercegovina.

Istina, naša zemlja neće imati mnogo predstavnika na Igrama. Naša sjajna plivačica Lana Pudar je do danas bila jedina sigurna putnica za Pariz, ali iz Džudo saveza Bosne i Hercegovine danas dolaze sjajne vijesti.Naime, normu za Olimpijske igre su osigurale i Larisa Cerić, te Aleksandra Samardžić, što je potvrdio i njihov trener Branislav Crnogorac.

"Naše dvije sportske heroine nastupiće na predstojećim Olimpijskim igrama temeljem ostvarenih olimpijskih normi. U ovom trenutku Larisa i Aleksandra (džudo) uz Lanu Pudar (plivanje) koja je ranije ostvarila olimpijsku normu, sigurne su putnice za Pariz", napisao je Crnogorac na svom facebook profilu.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti