08. 06. 2024 - 23:42
Naš najbolji biciklista Vedad Karić 6. na devetoj etapi trke...
907
Shares
Naš najbolji biciklista Vedad Karić 6. na devetoj etapi trke kroz Maroko

Naš najbolji biciklista Vedad Karić 6. na devetoj etapi trke kroz Maroko

08. 06. 2024 - 23:42
0
Shares

Na današnjoj devetoj etapi od Meknesa do Rabata u dužini od 134 kilometara trke kroz Maroko, naš najbolji biciklista je zauzeo visoko 6. mjesto, a nijanse su ga dijelile da bude na postolju.

Na 70-om kilometru je napravio bijeg sa devetoricom vozača koji su uspjeli da dođu na cilj sa prednošću od 2'50" ispred glavne grupe i generalnog lidera utrke do ove etape jer je majicu generalnog lidera predao francuzu koji je bio u Karićevoj grupi.

"Jutros na doručku sam sportskom direktoru rekao da se dobro osjećam i da ću pokušati da napravim čudo, pratio sam dešavanja, skokove i na kraju sam i uspio da se odvojim sa grupom sa kojom sam došao na cilj. Na sprintu je malo falilo da se domognem postolja, ali ipak moram biti zadovoljan jer na ovako teškoj utrci, biti u top 10 je zaista vrhunski rezultat. Ovo je samo dokaz da je forma tu, da se ništa ne dešava slučajno i iskreno se nadam da ću uspjeti održati plan do balkanskog prvenstva u julu gdje mi je cilj medalja", kazao je Karić.

Naš bh. biciklista ima još jednu etapu na rasporedu i to sutra, gdje bi istu trebao završiti u Casablanci, i to bi u konačnici bilo 1.360 kilometara u deset dana što je zaista iscrpljujuće utrka koju su takmičari vozili i kroz pustinju uz temperaturu od 40 stepeni.

Utrka Tour de Morocco je u UCI kalendaru "Africa toura" i na istoj su takmičari uzeli učešće iz 27 država.

Učitaj još novosti