10. 06. 2024 - 15:14
OČEKIVANO: Usik prvi put u karijeri priznao od kojeg bi borca...
907
Shares
OČEKIVANO: Usik prvi put u karijeri priznao od kojeg bi borca izgubio

OČEKIVANO: Usik prvi put u karijeri priznao od kojeg bi borca izgubio

10. 06. 2024 - 15:14
0
Shares

Oleksandr Usik je prošlog mjeseca postao apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, ujedinivši sve titule pobjedom na Tysonom Furyjem, do koje je došao podijeljenom odlukom sudija. Ukrajinac je u devetoj rundi bio blizu pobjede prekidom, ali sudac u ringu zaustavio je njegov nalet i spasio Furyja, čije je lice naizgled pretrpjelo puno veću štetu tokom borbe.

Ukrajinski bokser time je potvrdio svoj status jednog od najvećih u historiji, a samo su rijetki uspjeli ujediniti sve četiri najveće titule. Posljednji kojem je to prije njega pošlo za rukom je Lennox Lewis, a on je ujedinio sve (tada tri) titule 1999. godine.Usik je napravio intervju za engleske medije, a pri tome je sudjelovao i u jednom izazovu pod nazivom "pobjednik ostaje". Usiku su prezentirana imena dvojice boksača, a on je prognozirao ko bi u tom meču pobijedio.

Pobjednika bi se potom uparilo s idućim bokserom. Zanimljivo, u trenutku kada je došao do Muhammad Alija, Usik je prognozirao da bi Ali pobijedio i njega. To je prvi put da je javno "priznao" da bi izgubio od bilo kojeg boksera u historiji. Ali je bio apsolutni prvak svijeta između 1974. i 1978. godine, a brojni mediji i stručnjaci ga smatraju najvećim sportašem u historiji.

(raport.ba)

 

Učitaj još novosti