04. 05. 2024 - 12:58
ŠOK: Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH!
907
Shares
ŠOK: Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH!

ŠOK: Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH!

04. 05. 2024 - 12:58
0
Shares

Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH....

Miralem Pjanić je na društvenim mrežama objavio da je donio odluku da se oprosti od reprezetntacije BiH.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem - dosta je. Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo - sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost. Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta", napisao je Pjanić na Instagramu i dodao:

"Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala BH Fanaticosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici, bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac, uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja".

Pjanić igra za Sharjaha u UAE odakle je stigao iz slavne Barcelone. Tokom karijere je igrao još za Juventus, Romu, Lyon te Metz odakle je i krenuo u nogometni svijet.

Ovaj 34-godišnjak je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao kod Miroslava Ćire Blaževića 2008. godine protiv Bugarske sa 18 dana.

Sa Zmajevima je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a dosad je odigrao 115 utakmica i postigao 17 pogodaka.

Učitaj još novosti