04. 05. 2024 - 13:14
Oglasili se Barbarez i Džeko nakon što se Pjanić oprostio od...
907
Shares
Oglasili se Barbarez i Džeko nakon što se Pjanić oprostio od reprezentacije

Oglasili se Barbarez i Džeko nakon što se Pjanić oprostio od reprezentacije

04. 05. 2024 - 13:14
0
Shares

Miralem Pjanić oprostio se od fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon 16 godina, a na njegovu emotivnu objavu reagovali su nekadašnji saigrači iz reprezentacije, ali aktuelni selektor Sergej Barbarez.

“Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem – dosta je. Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo – sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost”, napisao je između ostalog Pjanić.

Uslijedile su reakcije na Pjanićevu objavu, u prvom redu selektor Sergej Barbarez, zatim Seda Kolašinac, ali i kapiten Edin Džeko.

1714821734-fireshot-capture-690-poslije-16-godina-za-moju-bosnu-i-hercegovinu-dosao-je-trenutak-da-ka-www-instagram-com-1

Komentar na društvenoj mreži Instagram, napisali su Zvjezdan Mismović i Amer Gojak.

1714821795-fireshot-capture-691-poslije-16-godina-za-moju-bosnu-i-hercegovinu-dosao-je-trenutak-da-ka-www-instagram-com

“Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta. Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala bh. fanatikosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici- bili ste moja snaga i podrška kroz sve. U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac, uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja”, zaključio je u svojoj objavi Miralem Pjanić.

(N1)

Učitaj još novosti