19. 04. 2024 - 18:36
OSVETA DECENIJE: Bayern već vidio Nagelsmanna ponovo na svojoj...
907
Shares
OSVETA DECENIJE: Bayern već vidio Nagelsmanna ponovo na svojoj klupi, a on ih ‘ponizio’ kao niko nikada prije

OSVETA DECENIJE: Bayern već vidio Nagelsmanna ponovo na svojoj klupi, a on ih ‘ponizio’ kao niko nikada prije

19. 04. 2024 - 18:36
0
Shares

Mladi njemački stručnjak Julian Nagelsmann je trener o kojem se kroz nekoliko proteklih sedmica i mjeseci dosta priča, a sada će svoju zemlju predvoditi na Evropskom prvenstvu.

Nagelsmann je u septembru prošle godine potpisao ugovor da će voditi reprezentaciju Njemačke u narednih godinu dana i da će nakon EURO-a moći da bira novi klub.

Tako su se ovih dana tamošnji mediji raspisali o tome da 36-godišnjak pregovara sa čelnicima Bayerna oko njegovog povratka na klupu giganta sa Allianz Arene.

Međutim, izgleda da od toga nema ništa budući da je DFB danas iznenadio javnost potvrdom da Nagelsmann neće napustiti selektorsku poziciju po završetku velikog takmičenja.

On je odlučio da potpiše novi ugovor do 2026. godine, odnosno sve do kraja Svjetskog prvenstva koje se te godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku.

Ugledni Bild javlja da je Nagelsmannova odluka bila pravi hladan tuš za čelnike Bayerna koji su također pregovarali sa svojim bivšim menadžerom, te vjeruju da je sjajni trener ovaj potez napravio namjerno kako bi se osvetio za onaj otkaz u Minhenu.

Učitaj još novosti