19. 04. 2024 - 18:07
ZELJKOVIĆ: Ovo je veliki dan za bh. fudbal, drago mi je da smo...
907
Shares
ZELJKOVIĆ: Ovo je veliki dan za bh. fudbal, drago mi je da smo riješili nesuglasice samo budale ne mijenjaju mišljenje

ZELJKOVIĆ: Ovo je veliki dan za bh. fudbal, drago mi je da smo riješili nesuglasice samo budale ne mijenjaju mišljenje

19. 04. 2024 - 18:07
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je i zvanično predstavila novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzeo je legendarni Sergej Barbarez.Predsjednik Fudbalskog saveza Vico Zeljković je predstavio novog selektora.

“Prije bilo čega što kažem želim gospodinu Sergeju Barbarezu uputiti čestitku zbog imenovanja na čelo reprezentacije BiH, ali i gospodinu Spahiću na mjesto direktora. Ovo je velika stvar za bh. fudbal i drago mi je da smo našli zajednički jezik sa legendama. Želimo u naredne četiri godine uraditi velike stvari. Drago mi je da smo pored nekih nesuglasica iz prošlosti, koje su bile verbalne. Te stvari smo prevazišli, sjeli za stol i ljudski se dogovorili i pričali o fudbalu. Želimo da fudbal krene boljim smjerom i putanjom. Ja kao predsjednik sam u prošlosti neke stvari izjavio, prije svega sam rekao da Barbarez neće biti selektor dok sam ja tu. Neke stvari su bile u afektu, a rekao bih da samo budale ne mijenjaju mišljenje. Nisam sujetan i nije mi bilo teško da sjedemo i da neke stvari stavimo po strani i da se fudbalski dogovaramo.”, rekao je Zeljković

Istakao je kako mu je drago što su istinske legende na čelu tima.

“Tu je i gospodin Spahić i drago mi je da su istinske legende tu. Gospodin Misimović ostaje u Savez u i bit će na poziciji savjetnika. U ovom momentu je najbolje da idemo u ovom smjeru. Želim istaći zadovoljstvo i da kažem da je IO kao i prethodnim imenovanjima bio jednoglasan. Podrška je bila i od gospodina Durića i Beusa i mi smo na zadovoljstvo svih uspjeli završiti posao. Ugovor će biti potpisan na četiri godine. Bitno je istaći da je nama ova godina jako teška. Imamo osam paklenih utakmica i svi moramo biti svjesni da nije realno očekivati neke rezultate. Ovu godinu treba iskoristiti za naredne cikluse za Euro i SP. Krajnji cilj je pokušaj odlaska na Euro. Svjetsko prvenstvo i kvalifiikacije koje se igraju 2025. godine nisu realno, ali nećemo se predati. To sam pričao i sa selektorom i sportskim direktorom. Oni su karakteri i pokušat ćemo i dat ćemo sve od sebe. Želim da kažem da Savez razmišlja da nam predstoji težak period i nije realno očekivati iskorak. Ako se dese bit ćemo sretni.”

Zeljković je također dodao kako će Sergej Barbarez imati punu slobodu u izboru asistenata.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti