15. 04. 2024 - 18:43
Planirao povratak u ring: Bivši britanski bokserski prvak...
907
Shares
Planirao povratak u ring: Bivši britanski bokserski prvak Limond iznenada preminuo u 45. godini

Planirao povratak u ring: Bivši britanski bokserski prvak Limond iznenada preminuo u 45. godini

15. 04. 2024 - 18:43
0
Shares

Vili Limond (Willie Limond), bivši evropski, komonvelt i britanski prvak, preminuo je danas u bolnici nakon što je prošle sedmice navodno doživio moždani udar dok je vozio automobil. Kako prenosi Daily mail, pronađen je bez svijesti u svom automobilu kada je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Monklands gdje je ostao u kritičnom stanju sve do svoje smrti.

Ko je bio Vili Limond
Sa 45 godina, Limond je imao impresivan rekord, ostvarivši 42 pobjede u 48 borbi, pri čemu je sakupio i 13 nokauta.

Limond je poznat po osvajanju evropske titule u super perolakoj kategoriji, kao i komonvelt titule u lakoj i super lakoj kategoriji i naravno britanske titule u super lakoj kategoriji, tokom svojih 24 godina u boksu.

Nažalost, ovaj rodni Glazgovljanin, koji je bio otac dvojice sinova, pronađen je bez svijesti u svom vozilu prošle sedmice, samo nekoliko sati prije nego što je trebao učestvovati na javnom treningu u gradu.

Planirao povratak u ring
Škotski bokser je preminuo samo nekoliko sedmica prije nego što je planirao svoj povratak u ring. Limond je pronađen u svom vozilu nekoliko sati prije nego što je trebao sudjelovati na javnom treningu u Glazgovu. Limond se spremao da se bori protiv Džoa Lousa ( Joe Laws ) 3. maja ove godine.

Porodica i prijatelji u šoku
Njegov sin Džejk (Jake) , koji je također profesionalni bokser i trenutno neporažen s rekordom 6-0-0, napisao je na Instagramu: "Moj otac je preminuo u ranim jutarnjim satima oko 3 sata ujutro. Borio se gotovo 10 dana. Ratnik."

Izjava iz bokserskog kluba "St Andrew's Sporting Club" u kojem se Limond spremao za meč glasi: "Svi su šokirani i duboko tužni zbog gubitka našeg prijatelja, Vilija Limonda. Vili nije bio samo legenda sporta, već i zarazna ličnost koja će nam svima nedostajati. Naše misli i molitve su s Džejkom, Druom ( Drew ), Mejsi ( Macy ) i ostalom porodicom Limond u ovom teškom vremenu."

Učitaj još novosti