14. 04. 2024 - 13:12
Holovej je novi "BMF" prvak: Pogledajte kako je u posljednjoj...
907
Shares
Holovej je novi

Holovej je novi "BMF" prvak: Pogledajte kako je u posljednjoj sekundi nokautirao Gejdžija

14. 04. 2024 - 13:12
0
Shares

Jubilarni 300. događaj najjače svjetske MMA promocije na svijetu, UFC-a, prošao je s nekoliko nevjerovatnih mečeva. Onaj koji je privlačio i najviše pažnje tokom protekle sedmice bio je između Maksa Holoveja (Max Holloway) i Džastina Gejdžija (Justin Gaethje).

Dva borca poznata po svojim nevjerovatnim udaračkim sposobnostima susrela su se u meču za „BMF“ titulu, koja nije oficijalna, ali služi da se otkrije ko je najopakiji čovjek na planeti.

Kako je bilo i očekivano, dva borca su otišla do kraja ili skoro do kraja pošto je meč završen sekundu prije isteka posljednje runde.

Holovej je čitavim tokom meča prikazivao svoju fenomenalnu boksersku vještinu, ali nije ni Gejdži bio daleko od toga. Kada se ušlo u posljednjih 15 sekundi, Maks je pozvao svog rivala na centar kako bi se „pošteno izudarali“ pred kraj meča.

I onda je krenuo pravi šou. Obojica su krenuli bacati udarce sa svomjim posljednjim atomima snage, a onda, kao grom iz vedra neba, sijevnuo je desni kroše na bradi Gejdžija da bi on pao kao pokošen u, ni manje ni više, posljednjoj sekundi borbe.

Šta reći više osim da je Holovej hirurški precizno odradio 24 minute i 50 sekundi meča i deklasirao protivnika, a onda u posljednjih deset sekundi pokazao zašto je toliko cijenjen kao borac i odnio titulu „BMF“ prvaka.

 

Učitaj još novosti