16. 04. 2024 - 17:49
Papa Franjo blagoslovio pojas za meč Furyja i Usika pa...
907
Shares
Papa Franjo blagoslovio pojas za meč Furyja i Usika pa metaforom zaintrigirao fanove

Papa Franjo blagoslovio pojas za meč Furyja i Usika pa metaforom zaintrigirao fanove

16. 04. 2024 - 17:49
0
Shares

Do jednog od najvećih bokserskih okršaja u 21. stoljeću između Tysona Furyja i Oleksandra Usika dijeli nas nešto više od mjesec dana, a WBC je tom prilikom kreirao novi pojas.

Naime, ovaj pojas koji je dizajniran u britanskim i ukrajinskim bojama neće imati dodatnu vrijednost u smislu nove titule već će imati ceremonijalnu ulogu.

Kao i većina WBC-ovih pojasa na stranama možemo vidjeti slike bokserskih legendi poput Muhammada Alija i Mikea Tysona, a pojas je našao put sve do Vatikana, prenosi Sky Sports.

"Papa Franjo ima fondaciju koja se zove 'Nogomet s vrijednostima'. Predložili smo mu da pokrene nešto novo poput 'Boksa s vrijednostima'. Imali smo priliku upoznati Svetog Oca prije pandemije i sada nakon. Donio sam pojas i on ga je potpisao. Papa je veoma uzbuđen što se meča tiče. On je veoma upućen. Uporedio je majmuna i kobru. Kobra je smrtonosna, ali brzina majmuna i njegovih pokreta nadmaši kobru i bude fatalna", rekao je predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman, piše klix.ba.

Metaforom je zaintrigirao fanove koji se pitaju da li je Papa indirektno dao podršku Usiku.

Podsjetimo, saudijski Rijad bi 18. maja trebao biti dom priredbe "Ring of the Fire", a nju će predvoditi trenutni WBC-ov prvak svijeta Fury i Usik koji nosi WBA, IBF, WBO i IBO pojas.

Učitaj još novosti