30. 03. 2024 - 07:53
GOL VELEŽA NA GRBAVICI PRIVUKAO MNOGO PAŽNJE: Zbog ovakvih...
907
Shares
GOL VELEŽA NA GRBAVICI PRIVUKAO MNOGO PAŽNJE:  Zbog ovakvih situacija treba nam VAR

GOL VELEŽA NA GRBAVICI PRIVUKAO MNOGO PAŽNJE: Zbog ovakvih situacija treba nam VAR

30. 03. 2024 - 07:53
0
Shares

Nogometaši Veleža savladali su Željezničar sinoć rezultatom 1:0 u derbiju 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a iz tabora Plavih žalili su se na suđenje nakon utakmice.
Jedini gol na utakmici postigao je rezervista Dino Halilović u 54. minuti nakon asistencije s desne strane. No, kada je lopta stigla na desnu stranu, činilo se da je situacija bila i više nego sporna zbog mogućeg ofsajda.
Haskić je primio loptu u situaciji kada je možda bio i u ofsajdu, a cijela odbrana Željezničara u tom trenutku podigla je ruke i tražila od linijskog sudije da zaustavi napad i signalizira nedozvoljenu poziciju.
Čak ni sudiji nije bilo jednostavno procijeniti u ovakvoj situaciji i to je jedan od benefita uvođenja VAR tehnologije, koja će se od naredne sezone koristiti u najjačem rangu bh. nogometa.

Trener Željezničara Bruno Akrapović nije bilo zadovoljan suđenjem, a nakon utakmice je poručio da njegovom timu nisu dosuđena dva jedanaesterca te da je sudija Elvedin Topuzović dijelio žute kartone njegovim igračima, dok je nogometaše Veleža samo usmeno opominjao.

"Momci su dali maksimum. Dva penala čista nam se ne sviraju. Našim igračima se dijele žuti kartoni, a protivnik se opominje i treba se i to gledati. Nije to fer prema ovim momcima koji daju sve od sebe. Ne želim više o tome", rekao je razočarani Akrapović odmah nakon utakmice.

Da li je zaista pobjedonosnom golu Veleža prethodio ofsajd, teško je procijeniti bez dodatne tehnologije, ali još jednom potvrđuje koliko je važno uvesti VAR upravo zbog ovakvih situacija.

U narednom kolu Željezničar gostuje Slogi Meridian, dok će Velež na svom terenu u još jednom derbiju dočekati Borac.

(klix.ba)

Učitaj još novosti