30. 03. 2024 - 07:48
ODLAZI NAJVEĆA ZVIJEZDA NAPOLIJA: Završen transfer Osimhena
907
Shares
 ODLAZI NAJVEĆA ZVIJEZDA NAPOLIJA: Završen transfer Osimhena

ODLAZI NAJVEĆA ZVIJEZDA NAPOLIJA: Završen transfer Osimhena

30. 03. 2024 - 07:48
0
Shares

Ako je vjerovati vijestima iz Italije, Napoli je prodao svoju najveću zvijezdu Victora Osimhena i to za 120 miliona eura, što je rekordni transfer za još uvijek aktuelnog prvaka Italije.
Aurelio De Laruentiis ima njih za dobrog igrača kao rijetko ko. Za velike iznose je u prošlosti znao prodati Edinsona Cavanija i Gonzala Higuaina, sada je na redu Osimhen.

Novinar radija Kiss Kiss, Carlo Alvino je otkrio kako je Napoli već prodao sjajnog Nigerijca za iznos od 120 miliona eura, ali da se za zvaničnu potvrdu čeka kraj sezone.

"Osimhen može otići samo za 120 miliona eura, euro više i ni euro manje. U Maradoninom Napoliju i Rummeniggeovom Interu, neko poput Osimhena teško bi uopšte i igrao.
"Hipoteza da nitko neće platiti klauzulu ne postoji, Osimhen je već zaključio operaciju s novim klubom zajedno s De Laurentiisom."

"Neprimjereno je otkriti ime novog kluba jer Osimhen mora odigrati dobro za Napoli u sljedećih devet utakmica, odnosno do kraja sezone."
PSG i Chelsea su bili najzainteresovaniji za 25-godišnjaka pa je za očekivati da je jedan od ta dva kluba osigurao njegov potpis pod uslovom da je Calvino u pravu.
Za razliku od prošle kada je Napoliju donio Scudetto, Osimhen u ovoj sezoni nije na svom nivou. Jedan od razloga su povrede pa je tako do sada skupio 17 nastupa u Seriji A, ali je postigao i 13 golova.

Sam De Laurentiis je najavio prodaju Osimhena na kraju sezone pošto su izostali pregovori o produženju ugovora i već sada pod Vezuvom mogu kovati plan kako trošiti zarađeni novac.
Prilikom transfera u Wolfsburg, Lille i Napoli Osimhen je kombinovano plaćen 100 miliona eura, a sa ovih 120 ukupan iznos koji su na njega potrošili klubovi će preći vrtoglavih 200 miliona.

Do sada su rekord Napolija držali Higuain koji je 2016. godine otišao u Juventus za 90 miliona te Cavani koji još prije deset godina potpisao za PSG u transferu vrijedom 65 miliona.

Učitaj još novosti