30. 03. 2024 - 07:57
SKANDAL SVJETSKIH RAZMJERA: Namještena utakmica u najjačoj...
907
Shares
SKANDAL SVJETSKIH RAZMJERA: Namještena utakmica u najjačoj ligi Belgije i to na bizaran način

SKANDAL SVJETSKIH RAZMJERA: Namještena utakmica u najjačoj ligi Belgije i to na bizaran način

30. 03. 2024 - 07:57
0
Shares

Utakmica u najjačem rangu belgijske lige između Westerloa i Genka u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva okončana je rezultatom 1:1. 

Gosti su u 86. minuti stigli do izjednačenja i činilo se da bi meč mogao imati zanimljivu završnicu, ali onda su timovi uradili nešto nečuveno. Westerlou je bod bio dovoljan za opstanak u ligi, a Genku je bod bio dovoljan da osigura plasman u miniligu čiji će se učesnici boriti za plasman u Ligu prvaka.
Iako je Westerlo imao igrača više, umjesto da proba doći do drugog gola, domaći su se međusobno dodavali bez ikakve želje da krenu naprijed, a gosti ih nisu ni pokušavali napasti. Da stvar bude gora, jedan igrač Genka počeo se istezati na terenu, a prije nego je nemoćni sudija svirao kraj meča, igrači oba tima su se rukovali na terenu, zadovoljni onim što su napravili.
Belgijski savez je odmah reagovao, saopštio je da se radi o velikoj sramoti i parodiji, a 21 igrač, koliko ih je bilo na terenu u tom momentu (Genk je imao igrača manje), kažnjen je. Suspendovana su oba kapitena, a Westerlo je smijenio trenera Rika De Mila.

Klubovi bi mogli biti kažnjeni sa po 10 hiljada eura, a Westerlo je saopštio da i pored višegodišnje saradnje sa De Milom, ne može da ga zadrži na klupi i da je smjena bila jedini logičan potez.

(oslobođenje.ba)

Učitaj još novosti