29. 03. 2024 - 17:20
ŽELI DA SLAVI I SUTRA: Marinović svjestan da Zrinjski dolazi...
907
Shares
ŽELI DA SLAVI I SUTRA: Marinović svjestan da Zrinjski dolazi po tri boda, ali svejedno je najavio pobjedu Borca

ŽELI DA SLAVI I SUTRA: Marinović svjestan da Zrinjski dolazi po tri boda, ali svejedno je najavio pobjedu Borca

29. 03. 2024 - 17:20
0
Shares

Sutra sa početkom od 16 sati derbi utakmicu odigrat će Borac i Zrinjski u okviru 24. kola WWin lige.
Dosadašnji dio sezone ekipa Borca je odradila na sjajana način i sasvim zasluženo se nalaze na vrhu tabele, a drugoplasirana ekipa na tabeli je upravo Zrinjski.
Obje ekipe plasirale su se i u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine i moguće je da se upravo oni sretnu u finalu ovog takmičenja.
"Pauza nam je došla u pravom trenutku jer smo imali težak raspored koji smo uspješno završili. Iskoristili smo je da se odmorimo i što bolje pripremimo za nastavak prvenstva. Igrači su dobro radili i s optimizmom gledamo na završni dio šampionata i Kupa BiH. Biće dosta utakmica u paklenom ritmu, većinom srijeda-subota."

Istakao je trener Broca da respektuje Zrinjski, ali najavio je borbu za pobjedu iako njegov tim ima 12 boodva prednosti u odnosu na tim iz Mostara.

"Jako poštujemo Zrinjski i njegovu snagu i kvalitet, ali istovremeno i mi smo imali dosta takvih utakmica. Očekujem da pružimo dobru igru i nadamo se povoljnom rezultatu. Uvijek idemo sa željom da pobijedimo, ali zavisi i od odnosa snaga i igre. Mi ćemo težiti ka trijumfu, a opet ako ne možemo da slavimo, dobar je i neriješen ishod.

Međutim, i ja i igrači uvijek gledamo samo narednu utakmicu, a ne želimo da razmišljamo koliko imamo bodova prednosti. Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija i ne želimo da kalkulišemo. Bez kalkulacija želimo da dobrom igrom dođemo do pobjede. Vidjećemo, u pitanju je derbi u kojem detalji odlučuju. A vjerujem da će meč biti zahtjevniji nego onaj u Mostaru."
"Oni stalno tako igraju i vjerovatno će se tako postaviti, ali zavisi i od nas da li će uspjeti u tome. Oni takođe žele da osvoje bodove kako bi stekli psihološku prednost i opet se uključili u trku za titulu", rekao je Marinović.

Podsjetimo, utakmica između Borca i Zrinjskog igra se sutra sa početkom od 16 sati a na centru će biti Ermin Sivac iz Zenice.

Učitaj još novosti