29. 03. 2024 - 16:48
PRIGODNA NAGRADA: Nakon što je Alonso potvrdio da ostaje,...
907
Shares
PRIGODNA NAGRADA: Nakon što je Alonso potvrdio da ostaje, Bayer mu dovodi defanzivca koji je ‘čudo prirode’?

PRIGODNA NAGRADA: Nakon što je Alonso potvrdio da ostaje, Bayer mu dovodi defanzivca koji je ‘čudo prirode’?

29. 03. 2024 - 16:48
0
Shares

Španski stručnjak Xabi Alonso je na veliko iznenađenje potvrdio kako će i naredne sezone sa klupe rukovoditi Bayer Leverkusenom.

Dalo se naslutiti da Alonso neće donijeti ishitrenu odluku jer sa momčadi Leverkusena ima zaista sjajan odnos koji će krunisati historijskom titulom Bundeslige.

No, kako je to obično slučaj, uprava ‘Apotekara’ će se postarati da njen trener bude adekvatno nagrađen u vidu defanzivnog pojačanja i imena koje se sve glasnije pominje u medijima.

Skauti njemačkog tima intenzivno prate napadača koji je nazvan ‘čudom prirode’ zbog svojih godina i partija koje pruža u posljednje vrijeme.

faye
19-godišnji centralni defanzivac Mikayil Faye koji nosi dres Barcelone, velika je meta Bayera koji navodno započinje pregovore oko njegovog potpisa.

Prenosi se da će njemački klub krenuti u pregovore nakon što su riješena tekuća pitanja stručnog štaba, te da je i Alonso oduševljen potencijalnom saradnjom sa Senegalcem.

Barcelona je već odbila 13 miliona eura od Nice za potpis robusnog tinejdžera, što je jasan signal da će ‘Apotekari’ morati raširiti kesu.

Senegalac će se prvom timu ‘Blaugrane’ pridružiti naredne sezone, kad će Bayeru biti olakšan kontakt, ali i sama realizacija posla.

(sportam.info)

Učitaj još novosti