27. 03. 2024 - 17:29
MJESTO JE JOŠ UPRAŽNJENO: Wolff izdvojio četiri moguća...
907
Shares
 MJESTO JE JOŠ UPRAŽNJENO: Wolff izdvojio četiri moguća kandidata koji bi mogli zamijeniti Hamiltona

MJESTO JE JOŠ UPRAŽNJENO: Wolff izdvojio četiri moguća kandidata koji bi mogli zamijeniti Hamiltona

27. 03. 2024 - 17:29
0
Shares

Šef Mercedesovog F1 tima Toto Wolff otkrio je imena vozača koji su kandidati da naslijede Lewisa Hamiltona, a koji naredne sezone prelazi u Ferrari.
Wolff ne krije da u svom timu želi vidjeti trostrukog F1 šampiona Maxa Verstappena, a u prilog mu idu nedavne turbulencije u Red Bull Racingu. Šef Mercedesa je već viđen u razgovoru s Maxovim ocem Josom, a i sam je potvrdio da je rivalstvo iz 2021. godine ostalo iza njih.

Bez obzira da li će se ostvariti male šanse za Verstappenov dolazak u Mercedes, Wolff ne krije da mu je Nizozemac glavna "meta" u potrazi za Hamiltonovom zamjenom.

"To je odnos koji se mora dogoditi u određenoj fazi, no mi ne namo gdje. On je moj prvi izbor, vidite njegove performanse, no ja ne želim isključiti druge opcije. Moramo sagledati situaciju i vidjeti šta možemo učiniti s bolidom. Nakon toga stvari postaju lakše. Bit će lakše i za Georgea Russella, jer i on ima potencijal za osvajanje titule. Tim ima problem koji mora riješiti, a ne tražiti 'srebrni metap s nevjerovatnim vozačem", izjavio je Wolff.

Potencijal bolida W15 obećava, no teško ga je "otključati". Wolff smatra da trenutno ni Verstappen za upravljačem ne bi mogao napraviti razliku u korist ekipe.

"On je izvanredan, no dali bismo mu bolid koji je težak za postaviti i voziti. Radije bih mu dao bolid koji može voziti i koji je brz", dodao je on.

S odlukom od Hamiltonovom nasljedniku ne želi žuriti.
"Koliko god da smo šokirani Lewisovom odlukom, ja zaista želim uzeti vremena i sačekati. Imamo slobodno mjesto, jedino u top timovima ukoliko Max ne odluči da odlazi. Postoje još neke opcije koje su nam interesantne, od veoma mladih talentovanih vozača do starijih i veoma iskusnih. Želim nastaviti pratiti tržište", istakao je Wolff.

Russellovo mjesto je sigurno, a za njegovog timskog kolegu ima nekoliko kandidata.

"Russell je siguran, on je dugo bio dio našeg juniorskog programa. Mjesto u drugom bolidu ovisi od onog šta će Max uraditi. Imamo i mladog vozača Kimija Antonellija koji mnogo obećava, no ja ne želim vršiti dodatni pritisak na njega iako se čini da može biti jedan od najboljih. Ipak, ne želimo da uskoči u F1 bolid prerano sa 17 godine. Među opcijama su Fernando Alonso, koji je veoma zanimljiv, kao i Carlos Sainz", završio je Wolff.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.

(klix.ba)

Učitaj još novosti