23. 03. 2024 - 09:36
Evo gdje gledati utrku Elvedine Muzaferije u finalu spusta
907
Shares
Evo gdje gledati utrku Elvedine Muzaferije u finalu spusta

Evo gdje gledati utrku Elvedine Muzaferije u finalu spusta

23. 03. 2024 - 09:36
0
Shares

Elvedina Muzaferije je u finalnoj Super-G utrci Svjetskog kupa nije ostvarila svoj cilj, jer nije uspjela završiti utrku i nakon hrabrog starta, izgubila je ravnotežu i izletjela sa staze. Danas ima "popravni", jer se najbolja bh. skijašica nakon sjajne sezone našla i u finalu spusta također u austrijskom Saalbachu.

Uprkos tome što je naša najbolja alpska skijašica danas ostala bez bodova, ova sezona ostat će upamćena po prvom učešću Bosne i Hercegovine u finalu Svjetskog kupa, i historijskom 23. plasmanu Elvedine Muzaferije u poretku Super-G discipline. Startni broj 19 Visočanke, također, ušao je u anale bh.skijanja, prenosi N1.

Elvedina Muzaferije danas će voziti i finale spusta, koje je na programu u 11.15 sati, a direktnan prijenos možete pratiti na kanalu Eurosport 1.

Muzaferija se osrvnula da jučerašnju utrku Super G-ija i najavila još jedno finale u spustu.

“U prvom sektoru uspjela sam biti jako dobra. Nakon toga vidjeli ste šta se desilo, trenutak disbalansa me koštao. Iako znam da je i to dio skijanja, osjećala sam se grozno. Međutim, nemam vremena za gubljenje. Samo je pitanje vremena kada ću sastaviti stazu istom dinamikom od starta do cilja, i ako budem skijala spust kao prvi sektor u Super Giju, to može biti jako dobar rezultat. Želim skijati bolje u spustu i obradovati sve one koji navijaju za mene. Posebno one koji su zbog mene došli u Saalbach”, poručila je Muzaferija.

Učitaj još novosti