22. 03. 2024 - 19:20
SLOVENIJA NA NOGAMA : Peter Prevc vrhunskim letovima stigao do...
907
Shares
SLOVENIJA NA NOGAMA : Peter Prevc vrhunskim letovima stigao do pobjede na kraju blistave karijere

SLOVENIJA NA NOGAMA : Peter Prevc vrhunskim letovima stigao do pobjede na kraju blistave karijere

22. 03. 2024 - 19:20
0
Shares

Veliki dan je bio na Planici danas, Slovenija je na nogama. Peter Prevc je nedavno najavio kraj karijere po završetku ove sezone, a danas je trijumfovao u takmičenju u okviru Svjetskog kupa u ski-letovima.
Prevc je na Planici stigao do 24. pobjede u karijeri u Svjetskom kupu sa letovima od 237.5 i 231 metara i tako bacio Slovence u delirijum.
U nedjelju će biti individualno takmičenje još jedno, tačnije završno ove sezone i to će biti kraj, a ujedno i oproštaj Petera Prevca, koji je na najbolji mogući način okrunio blistavu karijeru.
Prevc ima bogatu vitrinu trofeja
Peter Prevc je debitovao u Svjetskom kupu kao 17-godišnji tinejdžer 2010. godine, a ostvario je 23 pobjede, 59 podijuma, a vidjet ćemo da li će taj broj biti veći do kraja ove sezone.

Osvojio je Veliki kristalni globus za osvajača Svjetskog kupa u ski-skokovima 2016. godine, a iste godine osvojio je i Novogodišnju turneju. Tri puta je osvajao Mali kristalni globus u svjetskom kupu u ski-letovima.
Ima olimpijsko zlato u mixu, ima individualno olimpijsko srebro, timsko olimpijsko srebro i individualnu olimpijsku bronzu. Na Svjetskim prvenstvima u skijaškim skokovima osvojio je srebro i bronzu u individualnoj konkurenciji i bronzu u timskoj konkurenciji.

Bio je jednom prvak svijeta u ski-letovima i dva puta timski prvak svijeta u ski letovima gdje ima i timsko srebro, kao i individualnu bronzu.

Prvu pobjedu u karijeri ostvario je u Kulmu na letaonici 12. januara 2014. godine, a prije današnjeg slavlja na Planici posljednji trijumf upisao je na skakaonici u Lillehameru 9. marta 2020. godine.

Učitaj još novosti