04. 03. 2024 - 23:16
NEVJEROVATNE SCENE: Arsenal je toliko ponizio Sheffield United...
907
Shares
NEVJEROVATNE SCENE: Arsenal je toliko ponizio Sheffield United da je i slijepac napustio stadion usred utakmice

NEVJEROVATNE SCENE: Arsenal je toliko ponizio Sheffield United da je i slijepac napustio stadion usred utakmice

04. 03. 2024 - 23:16
0
Shares

Arsenal je večeras na Bramall Laneu u Sheffieldu deklasirao United sa 6:0. Domaći tim je bio toliko očajan da je čak i čovjek koji je slijep otišao ranije s utakmice.

Sheffield United će gotovo sigurno igrati u Championshipu naredne sezone. Večeras je ovaj tim na svom terenu doživio još jedan debakl, a pregazio ih je Arsenal sa 6:0.

Već nakon 15 minuta ovaj meč je bio gotov jer su igrači Arsenala imali tri gola prednosti. Pogađali su redom Odegaard (5.), Bogle (autogol 13.) i Martinelli (15.) za vodstvo gostiju od 3:0.

Do kraja prvog poluvremena zabijali su još Havertz u 25. za 4:0 i Rice u 39. minuti za uvjerljivih 5:0.

Koliko je očajno izgledao Sheffield United dovoljno govori scena pokraj terena i na tribinama. Među brojnim navijačima koji su napustili tribine bio je čovjek koji je slijep.


To dovoljno govori kako je loš tim iz Sheffielda. Arsenal je mogao potpuno da ih demolira, no Topnici su večeras imali dušu i stali su na šest golova.

Konačnih 6:0 postavio je Ben White u 58. minuti susreta i s ova tri boda gosti iz Londona su ostali u igri za naslov prvaka Engleske.

Tim Mikela Artete je trenutno na trećoj poziciji Premiershipa sa 61 osvojenim bodom. Ispred su Liverpool sa 63 i Manchester City sa 62.

Topnici u narednom kolu dočekuju Brentford i pokušat će iskoristiti to što Liverpool i City igraju međusobni meč da preuzmu vrh tabele u slučaju da derbi završi neriješeno.

Anel Ahmedhodžić je večeras u poraženom sastavu odigrao kompletan meč. Njegov tim je na posljednjem mjestu sa samo 13 bodova i spasa od ispadanja im nema.

Premier liga, 27. kolo:

Burnley - Arsenal 0:6

Učitaj još novosti