04. 03. 2024 - 23:45
Borac pobijedio i GOŠK, utakmicu obilježio čudesni pogodak Terzića
907
Shares
Borac pobijedio i GOŠK, utakmicu obilježio čudesni pogodak Terzića

Borac pobijedio i GOŠK, utakmicu obilježio čudesni pogodak Terzića

04. 03. 2024 - 23:45
0
Shares

U okviru 21. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, u posljednoj utakmici ovog kola igrali su Borac i GOŠK u Banjoj Luci, a krajnji rezultat je bio 3:0 u korist Borca.

Borac je počeo da stvara šanse na samom startu utakmice, Jovo Lukić je u 2. minuti pokušao, ipak njegov udarac ide preko gola. Dobru šansu su zabilježili i gosti u 4. minuti kada je Gogić bio sam ispred čuvara mreže domaćih, na kraju nije uspio da realizuje ovu šansu. Kazna je stigla odmah na drugoj strani kada je fenomenalnim golom David Vuković matirao Šutukovića i donio vodstvo svom timu u 8. minuti meča.

U 20. minuti nova prilika za lidera Wwin lige Bosne i Hercegovine, ovaj put u prilici se pronašao kapiten Grahovac, njegov snažni udarac sa 20 metara je završio iznad gola GOŠK-a. Nako jedne gužve u šesnaestercu gostiju, lopta se odbila do Šere koji je pokušao da istrči kontru, ipak zadnja linija Borca se vratili i spriječila ozbiljniju priliku.

Dobra prilika za Borac u 39. minuti nakon što je Blagaić dobro centrirao iz slobodnjaka s lijeve strane, piše Scsport, Lukić glavom šutira preko gola. Skorup je uposlio Gogića u 41. minuti za sjajnu šansu koja je otišla malo pored gola damaće ekipe. Nakon dvije minute Skorup iz slobodnog udarca skoro iznenadio Miloševića koji je uspio da u posljednjim trenutcima reaguje i spasi svoj tim.

U drugom poluvremenu prvo su zaprijetili gosti, ali dobro je bio postavljen čuvar mreže domaćih. U 59. minuti nakon kornera, Jurilj ostaje sam u petercu GOŠK-a, ali kao da ga lopta iznenadila, pa mu se od noge odbila u gol-aut. Jovo Lukić u 63. minuti povećava prednost domaće ekipe na 2:0, nakon što mu se lopta odbila, precizno gađa i postiže svoj deveti gol ove sezone. Jedan od najljepših golova Wwin lige Bosne i Hercegovine postiže Terzić koji je sa suprotne polovine terena matirao Šutukovića.

Igra se smirila nakon nevjerovatnog gola Terzića, te se samo čekao kraj i da zvanično Borac uzme puni plijen na ovoj utakmici. Borac je tako ostvario visoku prednost i otišao na plus devet od Zrinjskog.

Standings provided by Sofascore

 

Učitaj još novosti