28. 01. 2024 - 23:44
ČUDNA ODLUKA: MVP rukometnog EP-a nije izabran u najbolji tim...
907
Shares
ČUDNA ODLUKA: MVP rukometnog EP-a nije izabran u najbolji tim turnira

ČUDNA ODLUKA: MVP rukometnog EP-a nije izabran u najbolji tim turnira

28. 01. 2024 - 23:44
0
Shares

Francuski reprezentativac Nedim Remili dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) Europskog prvenstva u Njemačkoj, gdje je sa saigračima osvojio zlatnu medalju finalnom pobjedom 33:31 u produžetku protiv Danske. Remili je treći francuski reprezentativac koji je osvojio ovu nagradu. Dvaput je MVP bio Nikola Karabatić (2008. i 2014.), a prvi Francuz kojemu je ova nagrada uručena bio je Jackson Richardson (2000.).

Najbolji srednji vanjski je njemački razigravač Juri Knorr, a od saigrača iz domaće reprezentacije društvo mu pravi golman Andreas Wolff.  Francuzi su zastupljeni samo na poziciji pivota, na kojoj je izbor pao na Ludovica Fabregasa, dok Danska ima dvojicu predstavnika u najboljoj momčadi - desnog vanjskog Mathiasa Gidsela i najboljeg odbrambenog igrača Magnusa Saugstrupa.

Nedim Remili je na ovom prvenstvu postigao 34 pogotka i imao 53 asistencije, ali nije na svojoj poziciji odabran u najbolju momčad prvenstva prema izboru stručnjaka EHF-a i više od 20.000 korisnika aplikacije "Home of Handball".Najbolji lijevi vanjski je Portugalac Martim Costa, najbolje lijevo krilo je Šveđanin Hampus Wanne, a najbolje desno krilo je Austrijanac Robert Weber.

Učitaj još novosti