26. 12. 2023 - 18:45
U REALU ĆE BITI BIJESNI: Sir Jim Ratcliffe prikuplja...
907
Shares
 U REALU ĆE BITI BIJESNI: Sir Jim Ratcliffe prikuplja sredstva, United dobija najveće pojačanje u historiji kluba?

U REALU ĆE BITI BIJESNI: Sir Jim Ratcliffe prikuplja sredstva, United dobija najveće pojačanje u historiji kluba?

26. 12. 2023 - 18:45
0
Shares

25 posto dionica Manchester Uniteda dozvoljava i garantuje Sir Jim Ratcliffeu da komanduje sportskim sektorima i odlukama ovog slavnog, ali posrnulog engleskog velikana.

Najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji donosi neke važne odluke pred 2024. godinu, a osim stvari koje se tiču odnosa van terena, upravljat će i odlukama o igračkom kadru.

Iako je najavio da će se ‘Crveni đavoli’ u budućnosti fokusirati na nogometaše koji ne privlače veliku pažnju svjetske javnosti, Ratcliffe navodno prikuplja sredstva za drugačiji poduhvat.

Inostrani mediji prenose kako Manchester United odavno prati i upućen je u situaciju sa Kylianom Mbappéom, te da je njegov dolazak na Old Trafford 2024. godine svakako jedna od opcija.

Mbappé neće napuštati Paris-Saint Germain tokom predstojećeg januara, ali će na ljeto biti otvorena utrka za njegov potpis, a Britanac silom prilika preko Nice ima uvid u status sjajnog napadača velikog rivala.

Neće biti jednostavno i ukoliko do toga dođe da United isposluje sve uslove koje Francuz traži, ali nema dileme da će potencijalno još jednom pokazati veliku ekonomsku moć.

25-godišnjak je poznat kao nogometaš koji uvijek bira finansije ispred sportskih uspjeha, što se trenutno savršeno uklapa u ono što gledamo na Old Traffordu.

Učitaj još novosti