09. 12. 2023 - 15:15
Političar koji je ismijavao Harryja Maguirea se izvinio,...
907
Shares
Političar koji je ismijavao Harryja Maguirea se izvinio, fudbaler odgovorio: Vidimo se uskoro (VIDEO)

Političar koji je ismijavao Harryja Maguirea se izvinio, fudbaler odgovorio: Vidimo se uskoro (VIDEO)

09. 12. 2023 - 15:15
0
Shares

Isaac Adondo, parlamentarac iz Gane prošle je godine kritikovao ministra finansija Gane poredeći ga sa defanzivcem Manchester Uniteda, Harryjem Maguireom, a video je postao viralan i imao je desetine miliona pregleda.

Adongo je prilikom svoje kritike lokalnih političara ismijavao umijeće engleskog fudbalera.

“Maguire je postao najveća prijetnja u sredini odbrane Manchester Uniteda. On čak asistira protivnicima i pomaže im da daju golove. A kada oni ne mogu postići pogodak, Maguire će to uraditi umjesto njih”, rekao je tada između ostalog Adongo.

O Maguireu se u parlamentu Gane ponovo govorilo, ali ovaj put drugačijim tonom. Adondo je ponudio svoje izvinjenje stoperu Manchester Uniteda.

“Prošle godine sam ishitreno uporedio doktora Mahamudua Bawumiju sa Harryjem Maguireom. Sada bih se želio izviniti Harryju Maguireu. Danas, kada je popravio formu, Harry Maguire je transformacijski fudbaler. Harry Maguire je sada ključni igrač Manchester Uniteda”, rekao je Adongo u parlamentu svoje zemlje.

Ono što je zanimljivo je da je Adongov govor ponovo postao viralan na društvenim mrežama, a sam fudbaler ga je pogledao, pa i odgovorio.

“Gospodine Adongo, prihvatam izvinjenje. Vidimo se uskoro na Old Traffordu”, napisao je Maguire, koji je za svoje dobre partije nagrađen sa nagradom igrača mjeseca novembra.

Tako je defanzivac “Crvenih đavola” pokazao da ipak nije isuviše ozbiljno shvatao salve kritika u trenucima kada nije bio u formi.

 

Učitaj još novosti