04. 12. 2023 - 19:56
NEVJEROVATNO: Sir Jim Ratcliffe donio odluku o transferima...
907
Shares
NEVJEROVATNO:  Sir Jim Ratcliffe donio odluku o transferima Uniteda i dodatno razbijesnio navijače

NEVJEROVATNO: Sir Jim Ratcliffe donio odluku o transferima Uniteda i dodatno razbijesnio navijače

04. 12. 2023 - 19:56
0
Shares

Pitanje je trenutka kada će milijarder Sir Jim Ratcliffe preuzeti 25 posto dionica Manchester Uniteda, a planove koje će sprovesti u djelo već su ugledale svjetlost dana.

Vremešni ulagač preuzet će prema već dogovorenim uslovima brigu o sportskom sektoru gdje je u pripremi već nekoliko važnih odluka.

Prva će se vezati za transfer politiku, a Manchester United u budućnosti neće plaćati vrtoglave cifre za nova pojačanja i fokus će biti na igrački bogatom omladinskom pogonu.

Druga, i ona kontroverznija tiče se angažmana engleskih nogometaša na koje će se ‘Crveni đavoli’ fokusirati u budućnosti, što opravdano nailazi na negodovanje i bijes navijača.

Trenutni Englezi u timu poput Masona Mounta, Marcusa Rashforda, Lukea Shawa ili Harryja Maguirea su daleko ispod granice neophodne za nastup na Old Traffordu, ali Ratcliffea kao da nije briga.

Zbog toga se u budućnosti mogu očekivati sve učestaliji transferi u najmanju ruku preplaćenih engleskih nogometaša iz Premier lige u sklopu planova novog ulagača.

(sportam.info)

Učitaj još novosti