04. 12. 2023 - 21:22
MIRIŠE NA JOŠ JEDNU MEDALJU: HNS povukao konkretan potez,...
907
Shares
MIRIŠE NA JOŠ JEDNU MEDALJU: HNS povukao konkretan potez, ‘Vatreni’ neće ni osjetiti pretešku grupu u Njemačkoj

MIRIŠE NA JOŠ JEDNU MEDALJU: HNS povukao konkretan potez, ‘Vatreni’ neće ni osjetiti pretešku grupu u Njemačkoj

04. 12. 2023 - 21:22
0
Shares

Hrvatski nogometni savez potvrdio je UEFA-i da je za bazni kamp reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine izabrao Neuruppin.

Bazni kamp se sastoji od odmarališta Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner i pripadajućeg trening igrališta, koji je udaljen samo sedam minuta vožnje od hotela.

hrvatskakamp

“Uvijek polazimo od toga da je naša dužnost da reprezentaciji osiguramo što bolje uslove i zato smo cijeli proces započeli 2022., pri čemu, naravno, tom temom nismo opterećivali štab reprezentacije prije i tokom kvalifikacija. Neuruppin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u cijelom katalogu UEFA-e i raduje me što se naša logistika u tome odlično snašla i pretekla mnoge druge reprezentacije”, navodi predsjednik HNS-a Marijan Kustić.
Hamburg (225 kilometara) i Leipzig (227 kilometara), gdje Hrvatska igra s Albanijom i Italijom, također su brzo dostupni autobusom pa ‘Vatreni’ u prvom krugu turnira neće imati potrebu za napornim i iscrpljujućim letovima.

I selektor Zlatko Dalić  je rekao da ima veliko povjerenje u logistiku Saveza što je, kako je naveo, potvrđeno na prošlim takmičenjima gdje je Hrvatska bilježila izuzetno zapažene rezultate.

(sportam.info)

 

 

Učitaj još novosti