28. 10. 2023 - 18:30
Nema Jesusa, ali nema problema, hat-trick Nketiaha za pobjedu...
907
Shares
Nema Jesusa, ali nema problema, hat-trick Nketiaha za pobjedu Arsenala

Nema Jesusa, ali nema problema, hat-trick Nketiaha za pobjedu Arsenala

28. 10. 2023 - 18:30
0
Shares

Arsenal ubjedljiv protiv Sheffield United - 5:0, Bournemouth u derbiju začelja slavio vrlo važan trijumf protiv Burnleya – 2:1.

Gabrijel Jesus se nedavno povredio, a Mikel Arteta je otkrio da će brazilski napadač sa terena odsustvovati najmanje dvije nedjelje. Ali, za tim šampionskih ambicija to ne smije da bude problem.

I nije bio. Gdje je Jesus stao, tu je nastavio Eddie Nketiah, strijelac tri gola u pobjedi Arsenala nad Shefieldom.

Domaći su seriju golova na „Emiratesu“ otvorili u 28. minutu, tada je Declan Rice odlično uposlio Nketiaha, koji je najavio da će to biti njegovo večer.

Na startu drugog poluvremena rapsodija Arsenala, najprije je Nketiah odlično reagovao poslije prekida u 51. minutu, bunili su se tada gosti, ali je VAR potvrdio na iznenađenje mnogih da nije bilo prekršaja nad golmanom gostiju.

Samo sedam minuta kasnije gledaoci su ponovo bili na nogama, tada su ovacijama pozdravili Nketiaha, koji je na dodavanje Smith-Rowea kompletirao hat-trick. U 86. minutu pogodio je i Vieira, sa bijele tačke,  potom u petom minutu nadoknade i Tomiyasu.

Bournemouth je trijumfom protiv Burnleya pobjegao iz opasne zone. I to kakvim, poslije preokreta i gola zaostatka, u 11. minutu goste je u vodstvo doveo Taylor.

Ipak, već u 22. minutu izjednačio je Semenyo, a gol vrijedan tri boda protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak postigao je Billing u 76. minutu, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti