28. 10. 2023 - 18:14
Čudo od igrača - Jude Bellingham potopio Barcelonu!
907
Shares
Čudo od igrača - Jude Bellingham potopio Barcelonu!

Čudo od igrača - Jude Bellingham potopio Barcelonu!

28. 10. 2023 - 18:14
0
Shares

Real Madrid je u velikom derbiju španskog fudbala savladao Barcelonu s 2:1. Kraljevi su gubili 1:0 na poluvremenu, ali je u nastavku na scenu stupio Jude Bellingham i s dva gola čudesni Englez je donio pobjedu Kraljevima, prenosi Sportsport.ba.

Jude Bellingham je heroj Reala i Madrida. Nestvarni engleski fudbaler potopio je danas najvećeg rivala Barcelonu s dva gola u susretu koji se igrao na Montjuicu.

Barcelona je dominirala u prvom poluvremenu ovog meča. Kraljevi se nisu vidjeli, zaustavljeni su i Vinicius i Bellingham, a Barca je od šestog minuta imala prednost od 1:0. Pogodio je Ilkay Gundogan.

Imao je tim Xavija Hernandeza šanse da poveća prednost. Fermin Lopez jeu 16. minuti pogodio stativu, Barca je bila bolji tim, no na kraju je nakon prvog dijela bilo 1:0 u korist domaćeg tima.

Barca dobro otvara i drugo poluvrijeme. Inigo Martinez nakon prekida pogađa stativu, a zatim Kepa fenomenalno brani udarac Arauja i spašava Kraljeve.

A onda se pokrenuo u kraljevski klub. Konačno je i tim Carla Ancelottija počeo stvarati šanse pred golom Ter Stegena i to im se veoma brzo isplatilo.

U 68. minuti Real stiže do izjednačenja. Nevjerovatni Jude Bellingham spektakularnim udarcem s 30 metara pogađa mrežu domaćeg tima za 1:1.

Nakon pogotka Reala domaći tim ponovo preuzima terensku nadmoć. Pokušavala je Barca doći do drugog gola, a Kraljevi su čekali šanse iz kontri.

Nije tu bilo neke velike žestine za jedan El Clasico, ali u nadoknadi meča Kraljevi su stigli do potpunog preokreta i pobjede u ovom meču.

Nakon ubačaja s desne strane lopta dolazi do Modrića, nije je dobro kontrolisao Hrvat, pa je došla do Bellinghama koji pogađa za 2:1 i pobjedu Real Madrida u velikom El Clasicu.

La Liga, 11. kolo:

Barcelona - Real Madrid 1:2

Učitaj još novosti