23. 09. 2023 - 13:21
Velika akcija: U toku hapšenja Boysa zbog nereda u Atini!
907
Shares
Velika akcija: U toku hapšenja Boysa zbog nereda u Atini!

Velika akcija: U toku hapšenja Boysa zbog nereda u Atini!

23. 09. 2023 - 13:21
0
Shares

Grčka je putem europskog uhidbenog naloga zatražila hapšenje i izručenje deset navijača koje povezuje s neredima u Ateni u kojima je izgubio život navijač AEK-a. N1 doznaje da je policija postupila prema nalogu i uhapsila više navijača, tačnije njih devet. Još uvijek nema službenih informacija, policija ne želi ništa potvrditi, iz taktičkih razloga.

Podsjetimo, svijet je ostaop u šoku vijestima iz Atine početkom avgusta, kada je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a, Michalis Katsouris, pred utakmicu ovog tima i Dinama iz Zagreba u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Huligani iz Zagreba su mu oduzeli život, a grčke vlasti zahtjevaju od hrvatskih da im izruče desetoricu navijača koji su pobegli iz zemlje.

“Uhapsite i izručite nam ove Bad Blue Boyse“, piše između ostalog u dopisu grčke policije u kojem su navedena i imena destorice navijača koji su uspeli da pobjegnu.

Hrvatski mediji prenose da je ovaj dopis stigao na adresu hrvatskog pravosuđa ali da nije jasno, kako navode, za šta se tačno pomenuta grupa navijača tereti.

“Kako smo nezvanično saznali, radi se o navijačima koji su bili registrovani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP pre nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju. Kako su rekonstruisale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku. Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe “Bad Blue Boysa“, za koje se spekulisalo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tučni i incidentima koji su završili smrtonosnim povredama Michalisa Katsourisa“.

I dalje se ne zna ko je tačno ubio Michalisa, a Grci još uvijek intezivno rade kako bi pronašli ubicu, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti