23. 09. 2023 - 11:56
Najpopularnija fudbalerka na svijetu na društvenim mrežama...
907
Shares
Najpopularnija fudbalerka na svijetu na društvenim mrežama zarađuje bogatstvo, evo o kojoj se cifri radi

Najpopularnija fudbalerka na svijetu na društvenim mrežama zarađuje bogatstvo, evo o kojoj se cifri radi

23. 09. 2023 - 11:56
0
Shares

Ališa Leman (Alisha Lehmann) fudbalerka Aston Vile i van terena zgrće pravo bogatstvo. Ona od svake objave na Instagramu zarađuje impozantne novčane iznose, a sada je u izvještaju otkriveno i o kojoj se cifri radi, prenosi Dnevni avaz.

Van terena
Kompanija za tehničku analitiku Gracenote Nielsen, specijalizirana za muzičke, video i sportske megapodatke i tehnologije automatskog prepoznavanja sadržaja izračunala je koliko Leman zarađuje od svake objave na Instagramu.

Uzimajući u obzir vrijednost objava na temelju broja pratitelja, stope angažmana i dosega, utvrđeno je da Leman od svake objave na Instagramu zaradi 280.000 eura. Međutim, to nije jedini način zarade ove fudbalerke van terena.

Ova mlada fudbalerka objavila je kalendar sa svojim fotografijama za 2024. godinu koji košta oko 70 eura i za kojeg Leman vjeruje da će biti "pun pogodak".

Kao najatraktivnija fudbalerka svijeta koja je brzo zaludjela fanove, Leman je privlačna i brojnim sponzorima pa tako ima ugovore s KSI-jem, Primeom Logana Paula, zlatarom „MJ Jones“.

Nadmašila i tenisera
Leman je već dugo najpopularnija fudbalerka na svijetu, ali i najpopularnija švicarska sportistkinja nakon što je prema broju pratitelja na društvenim mrežama nadmašila čak i legendarnog tenisera Rodžera Federera (Roger Federer).

Učitaj još novosti