06. 06. 2023 - 23:52
Musa odličan, ali Real Madrid poražen
907
Shares
Musa odličan, ali Real Madrid poražen

Musa odličan, ali Real Madrid poražen

06. 06. 2023 - 23:52
0
Shares

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa pružio je novu odličnu partiju, no njegov Real je poražen od Joventuta u prvoj utakmici polufinala play-offa španske ACB lige rezultatom 83:93.

Nakon što je u oba meča četvrtfinala protiv Gran Canarije bio proglašen za MVP-ja utakmice, Musa je i danas bio najraspoloženiji igrač Reala i to se vidjelo nakon što je u prvim sekundama trojkom otvorio utakmicu.

Međutim, Real je naletio na vrlo neugodnog protivnika. Joventut je od starta znao šta želi, uprkos tome što su uvodne minute pripale domaćim Madriđanima.

Joventut tokom tog perioda nije dozvolio Realu da se rezultatski "odlijepi", a onda je preokret i sjajnu seriju napravio sredinom treće četvrtine kad odlazi na dvocifrenu prednost (47:59).

Do kraja utakmice gosti su čuvali prednost, ali nedovoljnu da se meč zaključi prije posljednjeg zvižduka. No, gosti su je sačuvali i ostvarili prvu pobjedu u seriji koja se igra na dva dobijena meča.

Naš Musa sa 18 poena bio je najefikasniji u Realu, a dodao je i tri asistencije te jedan skok. Ponovo je u Realu odličan bio Walter Tavares s 18 poena i čak 14 skokova. Kod Joventuta briljirao je Kyle Guy s 22, dok je Ante Tomić postigao 18 poena.

Drugi meč igra se ponovo u Madridu, a na rasporedu je već za dva dana. U drugom polufinalu sastaju se Barcelona i Unicaja, a prvi duel ove serije počinje sutra.

Učitaj još novosti