05. 05. 2023 - 16:46
Hrvatski boksač ušao u osminu finala Svjetskog prvenstva!
907
Shares
Hrvatski boksač ušao u osminu finala Svjetskog prvenstva!

Hrvatski boksač ušao u osminu finala Svjetskog prvenstva!

05. 05. 2023 - 16:46
0
Shares

Hrvatski boksač u poluteškoj kategoriji do 80 kilograma Gabrijel Veočić izborio je drugu pobjedu i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u uzbekistanskom Taškentu. Gabrijel Veočić je u svom stilu, dominantno i uvjerljivo jednoglasnom odlukom u sve tri runde svladao Jeronea Ennisa s Jamajke.

Totalnu dominaciju Brođanina zorno prikazuje krajnji rezultat - tri suca bodovala su meč 30-26, jedan s 30-25, a jedan čak s razlikom 30-24. Beočić će se u osmini finala boriti protiv jednog od nositelja, Kirgistanca Omurbeka Bekzhigita, koji je svladao reprezentativca Grčke Tsamalidisa, prenosi Index.hr.

Čalić izgubio odlukom sudaca
Meč osmine finala Veočić će boksati u utorak, 9. svibnja, a odmah sljedeći dan, u srijedu, 10. svibnja, na rasporedu su četvrtfinala u poluteškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u Taškentu. Najiskusniji hrvatski reprezentativac i prvak u teškoj kategoriji, Puljanin Marko Čalić (35) nije se uspio plasirati u osminu finala. 

Čalić je izgubio meč 1/16 finala protiv Kineza Hana Xuezhena podijeljenom odlukom sudaca 4-1. Iskusnom Čaliću, koji se vratio u olimpijski boks iz profi-ringa u kojem je pobijedio 14 puta u 15 profi-mečeva, koban je bio snažni Kinez, kao i superteškašu Luki Pratljačiću, koji je od kineskog boksača izgubio u prvom kolu. U izjednačenom meču sve runde završile su podijeljenim odlukama.

Učitaj još novosti