24. 05. 2023 - 22:22
Dogovorena najveća borba u novijoj historiji boksa: Spens i...
907
Shares
Dogovorena najveća borba u novijoj historiji boksa: Spens i Kroford ujedinjuju titule u Las Vegasu

BOKS

Dogovorena najveća borba u novijoj historiji boksa: Spens i Kroford ujedinjuju titule u Las Vegasu

24. 05. 2023 - 22:22
0
Shares

Pojavile su se vijesti kako je dogovorena jedna od najvećih mogućih bokserskih poslastica u novijoj historiji.

Erol Spens Džunior (Errol Spence Jr.) i Terens Kroford (Terence Crawford) bi se trebali konačno sastati u borbi za ujedinjenje titula u velter kategoriji.

Ovo je najiščekivaniji bokserski meč još od 2015. godine i meča između Mejvedera (Mayweather) i Pakijaa (Pacquiao). Lokacija bi, prema svemu sudeći, trebala biti Las Vegas, a datum 29. juli ove godine. 

Terens Kroford (39-0) u vlasništvu je WBO Svjetske titule u velter kategoriji, a posljednji nastup je imao u decembru prošle godine kada je odbranio titulu protiv Dejvida Avanesjana (David Avanesyan). On je tu borbu završio nokautom u šestoj rundi.

Erol Spens Džunior (28-0) vlasnik je IBF, WBA i WBC titula. Posljedni put se borio u aprilu prošle godine u desetoj rundi kada je slavio tehničkim nokautom u desetoj rundi protiv Jordenisa Ugasa (Yordenis), a prije toga je imao pauzu od dvije godine.

Pobjednik ovog meča postat će neprikosnoveni prvak u velter kategoriji i držat će sve četiri relevantne titule. Zanimljiva stvar jeste da su se Spens i Kroford navodno čuli telefonom i dogovorili uslove bez uplitanja menadžera. 

Učitaj još novosti